Eerste obstakels steken de kop op tijdens ruwbouwwerken in Huis Gemaakt

Eerste obstakels steken de kop op tijdens ruwbouwwerken in Huis Gemaakt

Aflevering 2 op donderdag 2 november om 20u35 bij VTM

Story image

Terwijl de koppels in Antwerpen en Aalst al aan het breken zijn, werken de twee Limburgse koppels aan hun maquette in Huis Gemaakt. Daarna beginnen ook voor hen de eerste afbraakwerken. De zes koppels starten de ruwbouwwerken aan een verpletterend tempo, maar al snel stuiten ze in Hasselt, Aalst en ook in Antwerpen op de eerste obstakels. In Aalst ontbreekt een betonnen fundering en in Hasselt krijgen de koppels te maken met hardnekkig grondwater. Maar vooral in Antwerpen heerst er paniek: bij het uitgraven van de vloeren ontdekken Tom en Enis een enorme en verontrustende barst in de fundering van het huis. "Er zit een spleet over de hele ruimte. Je kunt van het ene verdiep naar het andere kijken", vertelt Tom. De koppels zitten met de handen in het haar… 

Bekijk hier de preview uit de aflevering: 

In Aalst heeft Leonard zijn roeping gevonden tijdens de sloop. “Ik heb maar één doel: must destroy", lacht hij. Ook Martin barst van de energie: “Het deed deugd, alles afbreken en nergens naar kijken.” Maar hoewel de koppels denken dat ze op schema zitten, zet werfleider Johny hen weer met beide voeten op de grond. Wanneer hij de vloer openbreekt, heeft hij namelijk slecht nieuws voor de koppels: “Die vloer moet er volledig uit. Ze gaan spieren voelen die ze nog nooit gevoeld hebben”, klinkt het. 

In Limburg staan de koppels met knikkende knieën voor de jury. Zij moeten hun maquettes verdedigen voor ook zij een paar containers mogen vullen. Bavo & Kayleigh zien het groots en laten hun fantasie de vrije loop, met de tuin als grootste eyecatcher. “We hebben een aantal speciallekes zoals een voetbalveldje in de tuin en een zwembad”, klinkt het. Hun uitgebreide tuinontwerp zorgt dan ook voor extra stress bij concullega's Herbert & Cynthia. Maar vallen deze wilde ideeën ook in goede aarde bij juryleden Bart Appeltans, Cerina Marchetta en Béa Vandendael?


Niet voor publicatie: 

Meer informatie over de koppels vind je hier.
​​Meer informatie over de panden vind je hier

De foto's uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.

Bovenstaande video is over te nemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/407521?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Maja Keldermans Sr. Press Officer, DPG Media

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde