Skip to Content
“Go big or go home”: wie stoot door naar de finale van De Schaal van Pascale?

“Go big or go home”: wie stoot door naar de finale van De Schaal van Pascale?

Halve finale op dinsdag 4 oktober om 20u35 bij VTM

De crème de la klei van Vlaanderen”, zo noemt Kürt Rogiers de vier overblijvende pottenbakkers in De Schaal van Pascale. Voor An, Anaïs, Sofie en Stephan breekt op dinsdag 4 oktober een cruciaal moment aan: de halve finale. Daarvoor legt de jury de lat een flink pak hoger. “We gaan strenger zijn, het moet nóg beter”, weet Pascale. “We dagen jullie uit om aan het grote werk te beginnen. Een pottenbakker draait gemiddeld met 1 tot 2 kg klei. Wij willen dat jullie een schaal draaien met minimum 5 kg.” Volgens Kürt is de opdracht duidelijk: “Go big or go home.

Dit is technisch een heel moeilijke opdracht”, waarschuwt Rudie. “Het is zoeken naar je limieten. Hoe ver kan ik gaan tot een schaal… en toch stoppen voor ze invalt?” De kandidaten beginnen vol goede moed aan de proef. An laat zich inspireren door de Franse zon en Sofie doorbreekt opnieuw alle clichés met haar “fruitschaal op een hand met een permanente banaan erin”. Anaïs en Stephan dromen luidop van een schaal van 10 kg klei. Anaïs kiest voor een “zelfsaboterend” exemplaar: een schaal vol gaten waar ze geen rommel meer kan ingooien. Stephan maakt geen schaal ván maar wel vóór Pascale, in de vorm van een klaproos. Al lijkt die schaal eerder op het lijf van Kürt geschreven, wanneer die zijn gigantische tatoeage toont van… een klaproos. Sommige creaties ontsnappen helaas niet aan de wetten van de zwaartekracht.

Bekijk de preview hier:

Ook deze week krijgen de kandidaten een tweede uitdaging op hun bord. Tijdens de jurytest willen Pascale, Tortus en Rudie zien hoe goed ze het draaien écht in de vingers hebben. “En wie daarbij zijn ogen niet meer nodig heeft”, klinkt het. Wie kan het best geblinddoekt draaien? De inzet is bijzonder hoog. “Doe jullie stinkende best, want dit is de belangrijkste jurytest tot nu toe. Wie deze wint krijgt een rechtstreeks ticket voor de grote finale”, waarschuwt Kürt. 

Welke drie pottenbakkers stoten door naar de grote finale van De Schaal van Pascale?

Niet voor publicatie:

De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.
​Meer info over de jury vind je hier. Meer info over de kandidaten vind je hier.

Bovenstaande preview is over te nemen via deze embedcode:

<div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/330993?automute=false&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Sylvia De Doncker Sr. Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde