Skip to Content
Erop of eronder in Huis Gemaakt: voor welke koppels in Antwerpen en Beringen eindigt de woondroom?

Erop of eronder in Huis Gemaakt: voor welke koppels in Antwerpen en Beringen eindigt de woondroom?

Aflevering 3 op dinsdag 12 april om 20u35 bij VTM

Alexia & Emiel en Ines & Sebastien kunnen opgelucht ademhalen. Zij overtuigden de jury van hun plannen met het Boortmeerbeekse huis en sloopten al meteen de eerste muren. Voor de koppels in Antwerpen en Beringen is het op dinsdag 12 april D-day in Huis Gemaakt. Ook zij werkten dag en nacht door om hun plannen in een oogstrelende maquette te gieten. Juryleden Cerina, Hadisa en Gert staan voor een bikkelharde beslissing, want per locatie zullen slechts twee van de drie koppels aan de ruwbouwwerken mogen beginnen. Het is dus erop of eronder…

In Antwerpen kiezen Cedric & Anaïs heel gedurfd voor een keuken in het licht van de zolder. Lien & Melvin willen hun hele gelijkvloers reserveren voor een kantoorruimte en Charlotte & Sky trekken resoluut de kaart van de gezelligheid. Drie ver uit elkaar liggende concepten, waarvan er één onherroepelijk moet opgeborgen worden.

En dat geldt ook voor Beringen, waar drie koppels met verschillende wensen strijden om het pand. Melanie & Didier weten duidelijk wat ze willen: de hele plattegrond omgooien en de Amerikaanse country vibe naar binnen brengen. Eline & Younes werken de nacht door aan hun maquette die een mix is tussen “industrieel, funky en hippie”. Yasmine & Mattia gaan voor een Marokkaans-Italiaans interieur, waarbij elke ruimte een andere beleving heeft. Welke twee koppels mogen aan de verbouwingen starten?

Nadien is het tijd voor het echte werk en wordt op de verschillende locaties de sloophamer bovengehaald. De koppels krijgen zeven weekends de tijd om het pand te strippen en te zorgen voor nieuwe leidingen, de afvoer en ventilatie. Maar zullen ze hun plannen met elkaar kunnen verzoenen? In Antwerpen en Beringen steken de eerste discussies de kop op. “Onze maquettes zijn zo verschillend dat er geen middenweg is. We kunnen hier nog zes uur staan discussiëren, maar we gaan er niet uitkomen”, luidt het bij één koppel in Antwerpen. “Wij gaan niet plooien”, aldus het andere.

Ook in Boortmeerbeek is de sloop volop aan de gang. Voor het eerste werfbezoek heeft Dina een cadeautje meegebracht dat luistert naar de naam Johny. De werfleider geeft de koppels een les ‘vloeren uitbreken’ en nuttige tips om veilig aan de slag te gaan. “Het kost je misschien een halve dag om deze beveiligingen aan te brengen, maar het kost je maar één seconde om naar beneden te vallen.” Emiel bewijst alvast dat hij van aanpakken weet en gaat als een bruut tekeer met de afbraakwerken. “Als er een tweede Emiel was geweest, dan hadden we al lang geen eerste verdieping meer”, lacht Alexia.

Niet voor publicatie:

Meer informatie over de koppels en de panden vind je hier.
​De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.

Sylvia De Doncker Sr. Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde