Skip to Content
“Wij zijn de dikke pineut die niks meer hebben”: Valt de Spaanse droom van familie Cools in duigen?

“Wij zijn de dikke pineut die niks meer hebben”: Valt de Spaanse droom van familie Cools in duigen?

Ik Vertrek uit Vlaanderen: morgen, dinsdag 10 november, om 20.45 bij VTM 2

Story image

Ik Vertrek uit Vlaanderen heeft zijn start vorige week niet gemist. Ondertussen zagen 375.000 kijkers - 255.000 voor de aflevering op dinsdag en nog eens 120.000 voor de herhaling (live+uitgesteld) - hoe familie Vlieghe alles achterliet om te leven als God in Frankrijk. Morgen, dinsdag 10 november om 20.45, verhuizen de VTM 2-kijkers vanuit hun zetel mee met familie Cools van Emblem naar Mojácar in Spanje om daar een B&B te openen. Voor het fenomenale uitzicht is geen bouwvergunning nodig, maar voor het zwembad wel, waardoor hun droom onder de Spaanse zon al snel uiteen lijkt te spatten.

Jonge vijftigers Pascale en Ludwig zoeken al lang naar het ideale moment om de sleur van hun dagelijkse leven in België te doorbreken. “Ik haat dat elke dag hetzelfde is. Het idee om naar het buitenland te gaan komt vooral van mij”, vertelt Pascale. Nu drie van de vier zonen het huis uit zijn, hakken ze de knoop door om samen met hun 17-jarige zoon Louis, hond Cas en kat Prince voor hun Spaanse droom te gaan. Hoewel Pascale en Ludwig al langer spelen met het idee, komt de beslissing voor Louis eerder onverwacht. Hij kijkt er niet echt naar uit om zijn leven en vrienden in België achter te laten. “Als ik 18 zou zijn, zou ik niet meegaan”, klinkt het. 

Het gezin wil in Mojácar in Spanje B&B ‘Las Brisas’ openen mét zwembad. Bij hun vertrek in België gaan ze er dan ook vanuit dat de vergunning daarvoor wel in orde zou komen. Zonder dat zwart op wit op papier te hebben, vertrekt het gezin met hun hebben en houden naar Spanje.

Wanneer Pascale en Ludwig op de oprit van hun nieuwe droomhuis arriveren en alles klaar is voor de verhuis, krijgen ze een telefoontje dat al hun plannen in het water doet vallen. Daar staan ze dan in Spanje: hun jobs opgezegd, hun Emblemse huis verkocht en een geannuleerde, Spaanse aankoop. Het gezin  moet dus op zoek naar een tijdelijk onderkomen, want de verhuiswagen met hun inboedel uit België is in aantocht.

“Het zijn wij die hier staan en niks meer hebben”, reageert Pascale bij het horen van het nieuws. “Wij zijn hier de dikke pineut en wij zitten hier wel met de shit. Je kan niet van ons verwachten dat we een huis kopen waar we plannen mee hebben die misschien toch niet kunnen doorgaan. Dat zou héél dom zijn.”

Van hun vrienden kregen Pascale en Ludwig een ‘moeilijke momentjes’-doos. “Daar zitten 9 opdrachten in die we in volgorde moeten uitvoeren wanneer we een moeilijk momentje hebben.” Zal de doos snel geopend worden? Of vindt de familie Cools toch een andere droomwoning om hun B&B uit te baten?

De aflevering van Ik Vertrek uit Vlaanderen is ook te (her)bekijken op VTM GO.


Niet voor publicatie:
De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be
Uitgebreid fotomateriaal vind je op foto.dpgmedia.be

Maja Keldermans Press Officer, DPG Media

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde