Wie wordt de trotse eigenaar van de 69ste Gouden Schoen?

Wie wordt de trotse eigenaar van de 69ste Gouden Schoen?

De Gouden Schoen, woensdag 25 januari, om 20u35 live bij VTM

De Gouden Schoen staat te wachten op een nieuwe eigenaar. Morgen, woensdag 25 januari om 20u35, reiken HLN en VTM voor de 69ste keer ‘s lands meest prestigieuze voetbalprijs uit. Wordt voor het eerst sinds 1989 nog eens een doelman tot de beste voetballer op de Belgische grasvelden bekroond? Simon Mignolet wordt door velen getipt als topfavoriet bij uitstek. Al liggen er ook heel wat spelers uit de eigen rangen van Club Brugge op de loer… Of gaat de Gouden Schoen dit jaar toch naar Union? En wie wordt de opvolger van Janice Cayman bij de vrouwen? Tessa Wullaert kan weer schitterende statistieken voorleggen en is na drie Gouden Schoenen weer één van de favorieten.

Niet alleen de beste mannelijke en beste vrouwelijke voetballer worden bekroond. Ook de trofeeën voor de Beste Belg in het Buitenland, de Doelman van het Jaar, de Belofte van het Jaar, de Coach van het Jaar en de Comeback van het Jaar krijgen een laureaat. Welke goal de allermooiste was wordt bepaald door de voetballiefhebbers zelf, zij kunnen nog tot dinsdag 24 januari 16u00 hun stem op ‘De Goal van het Jaar’ uitbrengen. Kiezen ze voor de omhaal van Hong, de knal van De Laet of nog een ander pareltje? 

Het Gala van de Gouden Schoen is om 20u35 integraal te volgen bij VTM. VTM-sportankers Lies Vandenberghe en Maarten Breckx gidsen de voetballiefhebbers samen met Gilles De Bilde, die in 1994 zelf nog de Gouden Schoen mee naar huis nam, doorheen de avond. Aan het eind van de wervelende en spannende show wordt de 69ste Gouden Schoen uitgereikt.

Maarten Breckx: Na twee corona-edities wordt het eindelijk nog eens een echt groots voetbalfeest met de crème de la crème van het Belgisch voetbal. Zowel bij de vrouwen als bij de mannen zal de top 3 en hun entourage opnieuw centraal staan. Dat gaf een hele spannende vibe vorig jaar en dat zal dit jaar niet anders zijn.
Lies Vandenberghe: Bij de vrouwen vraagt iedereen zich af of Tessa Wullaert opnieuw de Gouden Schoen zal binnen halen. Ze krijgt volgens mij wel concurrentie van Nicky Evrard en Tine De Caigny. Als Evrard het haalt zouden we wel eens een echt keepersfestijn kunnen krijgen want Thibaut Courtois is de grote favoriet om tot 'Beste Belg in het Buitenland' te worden verkozen en Simon Mignolet is dé topfavoriet voor de Gouden Schoen bij de mannen. Maar ook de Genkies gaan stemmen krijgen, door hun riante koppositie in de competitie… Ook voor Teuma verwacht ik heel wat stemmen. 

De ontvangst van de beau monde uit de Belgische voetbalwereld is al vanaf 18.45 uur live te volgen en te bekijken op HLN.be. Qmusic-dj Vincent Fierens en ex-Miss België Celine Van Ouytsel zullen de gasten op de rode loper verwelkomen. Mogelijk wordt tijdens deze livestream al ergens een tipje van een sluier opgelicht…


Niet voor publicatie:

De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.

Lieze Schoofs Press Officer DPG Media

  

 

 

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde