Wie wint de tweede vrijstelling in Mijn Restaurant?
Vanavond, donderdag 20 november, om 20u35 bij VTM

Vanavond stijgt de spanning in Mijn Restaurant, waar om 20u35 bij VTM de strijd om de tweede vrijstelling losbarst. Gent is al veilig, maar Antwerpen, Kortrijk en Genk moeten alles geven om dat gouden ticket te veroveren. Juryleden Marc Coucke, Marcelo Ballardin, Sarah Renson en Shannah Zeebroek proeven, keuren en fileren. Sommige gerechten doen de jury koken van woede: “Dit is geen gerecht. 65 euro? Proef dat nu zelf eens!” Andere borden worden dan weer op luid applaus onthaald: “Hier kom ik voor terug!” En ook de cijfers worden onder het vergrootglas gelegd door Marc Coucke. Het wordt een avond van uitersten… Wie wint de tweede vrijstelling, en wie moet vrezen voor een sluiting?
VONK vlamt door de service. Hun team is eindelijk voltallig en die positieve vibes verspreiden zich door heel het restaurant. “We kwamen binnen en zagen in hun ogen dat ze blij waren dat we er waren en dan weet je: het zit goed”, klinkt het bij Marc. En ook Marcelo merkt positiviteit in de keuken. “Hij beweegt goed, hij staat aan. Het is bijna Michael Jackson. There is another restaurant in the game!”, lacht hij. Maar is de cuisson eindelijk zoals gevraagd?
Bekijk hier de preview uit de aflevering:

Kortrijk greep net naast de vrijstelling en wil bewijzen dat het beter kan. Met nieuwkomer Cléo focust Lucien op hun grootste werkpunt: presentatie, terwijl in de zaal vooral de rekeningen eindelijk moeten kloppen. “Als er nu nog een fout is, dan neem ik mijn ontslag”, lacht Charlotte. Kan Kortrijk de hoge verwachtingen van de jury inlossen? In Genk kiest MYN voor een stevige comeback. “We gaan full menu, vier gangen!”, klinkt het. Maar de jury is kritisch wanneer het duo soep als amuse serveert: “Het was alsof we in een parochiezaal zaten te eten”, klinkt het bij Marc. Kan Genk zich redden?
In datcha (Gent) vieren Ruslan en Lauranne hun vrijstelling, maar van uitrusten is geen sprake. “Once you are at the top, you are a target,” zegt Ruslan. Hij gaat meteen aan de slag met de feedback van de geheime recensenten. Te beginnen met netheid: "Ik ga voor een broske! Minder zweet, minder haar", lacht hij. Met zijn nieuwe look en vrijstelling op zak loopt de service vlot, maar achter de schermen knaagt één ding: de cijfers. De financiële realiteit slaat keihard toe. “Jullie draaien momenteel de omzet van een goed frietkot. Jullie hebben véél te véél personeel”, waarschuwt Marc.
Bekijk hier de preview uit de aflevering:

Mijn Restaurant: elke dinsdag en donderdag om 20u35 bij VTM en op VTM GO. Nieuwsgierig naar de gerechten en de sfeer? Reserveer een tafeltje in datcha (Gent), MYN (Genk), Lucien (Kortrijk) of VONK (Antwerpen) via VTM.be.
Niet voor publicatie:
Bovenstaande foto’s kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.
De video's uit het persbericht kan je overnemen via deze embedcodes:
- Antwerpen maakt een indrukwekkend inhaalmanoeuvre: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://embed.mychannels.video/production/1970745?external=true&loop=false&aspect_ratio=16%3A9&auto_play=false&pip=false&single_play=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>
- Ruslan scheert zijn haar af: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://embed.mychannels.video/production/1970743?external=true&loop=false&aspect_ratio=16%3A9&auto_play=false&pip=false&single_play=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>




