Skip to Content
West-Vlamingen Tom en Peter zijn de winnaars van LEGO MASTERS 2022 en gaan met 25.000 euro naar huis

West-Vlamingen Tom en Peter zijn de winnaars van LEGO MASTERS 2022 en gaan met 25.000 euro naar huis

Het duo wint na een zenuwslopende finale van 28 uur

Vanavond streden de drie beste bouwteams van België en Nederland voor de titel van LEGO MASTERS 2022, een mooie geldprijs van 25.000 euro en een trip naar LEGOLAND en LEGO House in Denemarken. Na een zenuwslopende finale van 28 uur bouwen, wonnen de West-Vlaamse neven Tom (40, uit Wielsbeke) en Peter (39, uit Ingooigem). Zowel van BRICKMASTER Esmee Kuenen als haar collega Matthew Ashton kregen ze het diamanten steentje, goed voor 30 stemmen.

Bekijk de overwinning van Tom en Peter hier:

De finale opdracht was duidelijk: de jury omver blazen met een bouwwerk indrukwekkender dan ooit. En dat is Tom en Peter met volle overtuiging gelukt! De neven kozen voor het nostalgische piratenthema en bouwden een impactvol schip dat wordt aangevallen door een zeemonster. 

Ook 100 kinderen, volwassenen en de 10 oud-kandidaten brachten hun stem uit. Zo won het duo met grote voorsprong de wedstrijd. “Jawadde, dit is ongelooflijk! Nu mogen we ook nog eens samen op reis”, klinkt het bij de dolenthousiaste winnaars.

BRICKMASTER Esmee spreekt vol lof over het winnende duo: “Mannen, wat hebben jullie veel geleerd. Ik kan een grote groei zien van de eerste aflevering tot nu. Als je de ruimte binnenloopt, trekt het bouwwerk meteen mijn aandacht. Zoveel kleurgebruik, kleine verhalen en een fantastisch hoofdverhaal!”

De finale en alle vorige afleveringen van LEGO MASTERS zijn te (her)bekijken op VTM GO.

Wie goed kan bouwen met legoblokjes en graag de uitdaging wil aangaan, kan zich vanaf nu inschrijven op vtm.be.


Niet voor publicatie:

De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.

Het fragment kan je overnemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/336596?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Delphine Dehairs Jr. Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde