Skip to Content
Wereldtop Darts zakt af naar Vlaanderen voor de Belgian Darts Open

Wereldtop Darts zakt af naar Vlaanderen voor de Belgian Darts Open

Belgian Darts Open, vanaf vrijdag 23 september om 13u00 tot en met zondag 25 september live bij VTM 2

We have darts in our hearts! VTM 2 maakte Vlaanderen verslaafd aan het mentale spel: onze harten maken tegenwoordig een sprong zodra een dartpijl in de triple 20 belandt. Die harten zullen van 23 september tot en met 25 september nog een pak sneller slaan, want dan zakken de grootste sterspelers af naar het Vlaamse Wieze voor de Belgian Darts Open. In het toernooi uit de European Tour strijden de top 16 van de Pro Tour en 32 qualifiers om de titel en een deel van de prijzenpot ter waarde van 140.000 pond. VTM 2 zendt live vanuit Wieze alle matchen uit.

Met wereldkampioen Peter Wright, Michael Smith, Michael Van Gerwen, Mervyn King, Damon Heta, Dave Chisnall, Nathan Aspinall, en Rob Cross tekent de wereldtop present in het Vlaamse Wieze, waar een groots volksfeest zal losbarsten. Maar uitkijken wordt het vooral ook naar onze drie Belgen die deze internationale toppers het vuur aan de schenen zullen leggen: Dimitri ‘Dancing Dimi’ Van Den Bergh, Kim ‘The Hurricane’ Huybrechts en opkomend talent Mike ‘The Real Deal’ De Decker scherpen de pijlen. Kunnen onze Belgische jongens op eigen bodem de titel in de wacht slepen? In het verdedigen van de Belgische eer krijgen ze steun van drie Belgische gekwalificeerde amateurspelers, die via de Belgian Qualifiers op donderdag 22 september een ticket voor de Belgian Darts Open kunnen bemachtigen. 

VTM 2 zendt vanuit de Oktoberhallen in Wieze alle matchen live uit. Rudy Lanssens, Matthias De Vlieger, Erik Clarys en Brian Raman gaan ter plekke en zorgen voor commentaar bij de matchen, interviews en verslaggeving in het veld.

Uitzendschema

  • Ronde 1: Vrijdag 23 september, om 13u00 en om 19u00
  • Ronde 2 (de top 16 van de Pro Tour-ranglijst, mét Dancing Dimi, gaat rechtstreeks naar de tweede ronde van het toernooi): Zaterdag 24 september om 13u00 en om 19u00 
  • Ronde 3: Zondag 25 september om 13u00
  • Kwartfinales, halve finales en finale: Zondag 25 september om 19u00

Niet voor publicatie:

De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.

Lieze Schoofs Press Officer DPG Media

 

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde