Welke gemeente doet beter dan Bornem? Frances Lefebure trekt 'Grote Klein Elektro Strijd' open voor heel Vlaanderen

Welke gemeente doet beter dan Bornem? Frances Lefebure trekt 'Grote Klein Elektro Strijd' open voor heel Vlaanderen

De zoektocht naar de redder van Nidhi gaat door

Frances Lefebure zet in een tweede reeks van het feel good-programma Make Belgium Great Again bij VTM opnieuw haar beste beentje voor om van ons land een nét iets betere plek te maken. De redder van Nidhi is nog niet gevonden, maar in de eerste aflevering overtreft ze alvast de verwachtingen wat betreft de Grote Klein Elektro Strijd tussen Bornem en Temse. Tijd om heel Vlaanderen aan te vuren.

Wie doet beter dan Bornem? In heel Vlaanderen barst de Grote ‘Grote Klein Elektro Strijd’ los

Story image

De inzamelactie van oud/kapot klein elektro, die eerder deze week werd opgezet in Bornem en Temse ten voordele van Rode Neuzen Dag, was een groot succes. Winnaar Bornem haalde in 1 week meer dan 12 ton op en de in totaal 22 ton opgehaalde toestellen overtrof sterk de verwachtingen. Frances daagt nu alle steden en gemeenten uit om zich achter deze actie te scharen. Het ingezamelde klein elektro levert niet alleen kostbare grondstoffen op, maar voor één uitzonderlijke keer brengt het ook geld op. Hoe meer klein elektro wordt verzameld, hoe meer geld Recupel schenkt aan Rode Neuzen Dag.

Frances roept daarom nu álle Vlamingen op om hun oud en/of kapot klein elektro naar het containerpark of de lokale Recupel-inzamelbox te brengen. De stad of gemeente die voor 19 oktober het meeste klein elektro ophaalt, wint een uniek containerparkconcert van Koen Wauters en Jonas Van Geel. Uiteraard kan het klein elektro nog na 19 oktober worden afgegeven. Tot 28 november telt het ook mee om het bedrag te bepalen dat Recupel aan Rode Neuzen Dag schenkt. 

De zoektocht naar de redder van Nidhi gaat verder en gaat internationaal

Vorige zondag riep Frances samen met Faroek Özgünes heel Vlaanderen op voor hulp in de zoektocht naar de persoon die de Indische stewardess Nidhi bijstond in de moeilijke uren na de aanslagen in Zaventem. De honderden tips uit binnen- en buitenland werden zo goed mogelijk gecheckt. Er zijn nog een viertal serieuze pistes die verder moeten worden onderzocht. Voorlopig is de man nog niet geïdentificeerd. Maar Frances laat de zaak nog niet rusten en zet de queeste verder.

“Nie Belle”: Geen smartphone achter het stuur

Verkeersveiligheid is een thema dat in het tweede seizoen regelmatig aan bod zal komen. Het team van Make Belgium Great Again wil alle Vlamingen sensibiliseren om te stoppen met de smartphone te gebruiken tijdens het autorijden. Met een bijzonder aangrijpende reportage drukte Frances de kijker met de neus op de gevaren van onoplettendheid. Zij en haar team delen daarvoor Nie Belle geurhangers uit, met de beeltenis van Belle Perez die deze actie mee ondersteunt.

Story image

In Make Belgium Great Again Extra op VTM GO en vtm.be kunnen fans van het programma na de uitzending op zondag terecht voor heel wat extra's. Op maandag 14 oktober presenteert Frances samen met Raf Van Brussel op Joe, vanaf 16u.  

Niet voor publicatie:
Meer informatie via veerle.vanmierlo@partner.medialaan.be.

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde