Skip to Content
Welk jong zangtalent pakt de hoofdprijs in The Voice Kids?

Welk jong zangtalent pakt de hoofdprijs in The Voice Kids?

Acht toppers schitteren in grote finale op vrijdag 27 mei om 20u35 bij VTM

Songs die recht in het hart raken, performances van de bovenste plank en tonnen jong vocaal geweld. Nu vrijdag komt The Voice Kids tot een climax tijdens dé grote finale. Coaches Laura Tesoro, Duncan Laurence, K3 en Metejoor hebben ieder nog 2 talenten over maar er kan er maar één de titel van The Voice Kids 2022 in de wacht slepen. Wordt het Jinthe of Marie-Émilie uit team Metejoor? Anne of Sien uit team K3? JAP of Gloria uit team Laura? Of Karista of Lina uit team Duncan? Wie wint en gaat naar huis met een studiebeurs van 10.000 euro en de kans om een eigen single op te nemen? 

De finale wordt vrijdag feestelijk geopend door alle 8 finalisten met ‘That’s What I Really Want’ van Lil Nas X. Nadien brengen ze elk één nieuw solonummer waarmee ze hun coach moeten overtuigen om hen mee te nemen als ‘topfinalist’ naar de eindmeet. Deze 4 talenten brengen nog een laatste finalelied om de onpartijdige, virtuele publieksjury te overtuigen. Zij kiezen dé ultieme winnaar van The Voice Kids 2022. Tijdens de finale duikt ook CAMILLE op met haar single ‘Hou Vol/ Lift U Up’ uit Liefde voor Muziek.

Dat er alleen maar toppers in deze finale zitten, beamen ook de coaches. “Jinthe is de verrassing van dit seizoen. Ik ben als enige voor haar gedraaid, wat ik nog altijd niet snap. En ook Marie-Émilie had mijn hart meteen veroverd”, vertelt Metejoor. De dames van K3 zijn vereerd dat ze Anne en Sien in hun team hebben: “Anne is geboren om op een podium te staan. En Sien is gevoelig en lief maar als ze begint te zingen komt er iets uit dat niemand verwacht!” JAP uit team Laura is dan weer de enige jongen en allereerste rapper ooit in de finale . “Hij ademt hiphop, hij is het gewoon!”, vertelt Laura. Ook Gloria raakt haar keer op keer: “Gloria heeft zoveel eigenheid. Ze hoort echt thuis in mijn team.” Tot slot is ook Duncan een trotse coach: “Lina heeft nummers van Whitney Houston, Ariana Grande en Tina Turner gebracht. Zij behoren tot de grootste stemmen op aarde en Lina is er daar één van. En Karista staat met zoveel attitude en gemak op het podium. Ze pakt iedereen in.” 

Bekijk hier de trailer van de aflevering:

Met deze nummers knallen de finalisten van The Voice Kids nog een laatste keer dit seizoen:

TEAM METEJOOR 

  • Jinthe (12, Melsele): Good 4 U van Olivia Rodrigo 
  • Marie-Émilie (12, Genval): At Last van Etta James 

TEAM K3

  • Anne (14, Maasmechelen): Miss You van Jeremie 
  • Sien (14, Geel): Bottom Of The River van Delta Rae 

TEAM LAURA

  • JAP (12, Gent): Love Nwantiti van CKay
  • Gloria (14, Berchem): I’m Tired van Labrinth & Zendaya

TEAM DUNCAN

  • Lina (13, Linter): Mamma Knows Best van Jessie J 
  • Karista (14, Deurne): Glory van Common and John Legend

Niet voor publicatie:

De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be.​Uitgebreid fotomateriaal vind je op foto.dpgmedia.be.​

​Bovenstaande preview kan worden overgenomen via volgende embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/305859?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Maja Keldermans Sr. Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde