Skip to Content
Welk duo valt vlak voor de finale af in LEGO Masters?

Welk duo valt vlak voor de finale af in LEGO Masters?

Halve finale op zaterdag 1 mei om 20.30 bij VTM

Op zaterdag 1 mei om 20.30 bij VTM strijden de vier beste bouwteams verder in de halve finale van LEGO Masters en valt er op het einde van de aflevering nog 1 duo af. De kandidaten die opdracht 1 winnen, krijgen een belangrijk voordeel voor opdracht 2, de eliminatie-opdracht. Er staat dus heel wat op het spel deze week. Een toren van 2,5 meter hoog valt door een ‘onhandigheidje’ van presentator Ruben Nicolai compleet stuk in de studio. “Natuurlijk deed ik dit niet per ongeluk, ik ben niet compleet achterlijk. Met deze klap is opdracht 1 officieel begonnen. Want de eerste opdracht heet ‘crash en graai’.

Het goede nieuws is: de kandidaten mogen bouwen wat ze willen. Het minder goede nieuws is: de brickshop blijft dicht. De duo’s mogen enkel de 35.000 steentjes gebruiken die verspreid op de werkvloer liggen en krijgen slechts drie minuten de tijd om zoveel mogelijk steentjes te graaien. “Ik begin gewoon een beetje te zwemmen in die berg, kijken wat ik tegenkom en misschien gaat er dan wel een lampje branden”, luidt het bij Thomas die oorspronkelijk wat inspiratie mist. Uiteindelijk beslissen hij en Roy een luxe jacht te bouwen, Jan en Julien gaan voor ‘een eenzame boom op een onbekende planeet’. Na 4 uur bouwen, beslist Brickmaster welk duo deze eerste opdracht wint.

Kürt Rogiers kondigt vervolgens opdracht 2 aan: “Dit is - by far - de moeilijkste opdracht van dit seizoen.” Er werd een hele stad gebouwd maar er zijn vier plekken leeg met als thema’s: industrie, openbare ruimte, wonen en kantoor. De kandidaten moeten er leven in brengen én er moet een verschillend verhaal te zien zijn bij dag en nacht. De winnaar van opdracht 1 mag zijn stadsdeel kiezen en zelf beslissen welk thema de drie andere teams krijgen. De bouwers krijgen voor deze cruciale opdracht 12 uur de tijd. Jan en Julien maken een bruiloft bij een gemeentehuis, Roy en Thomas bouwen een boekhoudkantoor.

Voor de beoordeling bij deze belangrijke halve finale wordt Brickmaster Jonathan Bennink bijgestaan door Benedikte Stamp, Senior Design Manager bij LEGO. Zij heeft eveneens de creatieve leiding over het LEGO Disney-team. Welk duo valt af en haalt dus nipt de finale van volgende week niet? De spanning stijgt...

Bekijk hier de preview:

De afleveringen van LEGO Masters zijn ook te (her)bekijken op VTM GO.

LEGO® Masters is een VTM/RTLNl coproductie en wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland - onderdeel van Banijay Benelux - en is gebaseerd op het originele Britse format van Tuesday’s Child en de LEGO Group.

Niet voor publicatie:
Legal line: LEGO Masters © 2020 The LEGO Group. LEGO, the LEGO logo, LEGO Masters, the Minifigure figurine, and the Brick and Knob configurations are trademarks of the LEGO Group.
​De foto's uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be/ 
​Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://foto.dpgmedia.be
​Bovenstaande video is over te nemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/223206?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Isabelle Couvreur Press Officer, DPG Media

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde