Skip to Content
VTM zorgt voor hartverwarmende kerst- en eindejaarsdagen met gloednieuwe kerstspecials, veel humor, feelgoodfilms en… de beste verwensingen

VTM zorgt voor hartverwarmende kerst- en eindejaarsdagen met gloednieuwe kerstspecials, veel humor, feelgoodfilms en… de beste verwensingen

Tijdens de kerst- en eindejaarsperiode zorgt VTM voor heel wat hartverwarmende programma’s. Zo komen er kerstspecials van ‘Code van Coppens’ en ‘Snackmasters’ en wordt Kerst in de zon gevierd in ‘Villa Zuid-Afrika’, en in de Zweedse sneeuw in ‘Camping Coppens’. VTM pakt dit jaar ook uit met... verwenskaarten.

Kerstspecial ‘Code van Coppens / 30 jaar Familie’ 

Speciaal voor 30 jaar Familie, nemen Aaron Blommaert en zijn tv-vader Kürt Rogiers - Raven en Lars in de soap - het op tegen Bieke Ilegems en Erik Goossens - het iconische koppel Babette en Peter uit de beginjaren van Familie. In een speciale aflevering van ‘Code van Coppens’ op zondag 12 december steken Staf en Mathias beide duo’s in geschenkverpakking en sturen hen op naar Santa Kees, de broer van de Kerstman. Onderweg loopt niet alles soepel waardoor zelfs de immer rustige Kürt Rogiers in complete ‘beest-modus’ gaat.

Story image

‘Snackmasters Kerst’ 

Op donderdag 16 december nemen geen chefs maar bv-duo’s het tegen elkaar op met als gekende doel: een snack zo perfect mogelijk namaken. Om in de kerstsfeer te blijven, zetten Koen Wauters en Ruth Beeckmans kersthapjes op het menu. De bv’s die hun beste kookkunsten zullen tonen, zijn Sieg De Doncker en Maureen Vanherberghen versus Sergio Quisquater en Sam Gooris, en Kamal Kharmach en William Boeva versus Bieke Ilegems en Erik Goossens. In de finale staan de winnaars van de twee halve finales tegenover elkaar om de traditionele kerstbûche na te maken.

Story image

Kerstspecial ‘Villa Zuid-Afrika, Kerst onder de evenaar’ 

Op dinsdag 28 december is het hoogzomer in Zuid-Afrika maar ook bij zomerse temperaturen gaat kerstfanate Kathleen Aerts all the way in de kerstdecoratie. Samen met haar gezin maakt ze zich klaar voor het traditionele kerstdiner in openlucht aan het zwembad. Het contrast met onze Vlaamse kerst kan dus niet groter zijn. Benieuwd of Stevens zelfgemaakte kroketjes zijn gelukt en of de kerstman Jay's brief goed heeft ontvangen.

Story image

Kerst- en nieuwjaarspecial ‘Camping Coppens’ 

Op woensdag 29 december zien de VTM-kijkers hoe de familie Coppens naar Zweeds Lapland trekt. Na een bewogen jaar én een eerste seizoen als uitbaters van hun eigen camping is het de perfecte uitstap om de batterijen weer op te laden en te genieten van een welverdiende Kerstvakantie. In de aflevering op woensdag 5 januari is ook het gezin Coppens aan het nieuwe jaar begonnen. Met enkele terugblikken op het voorbije jaar proberen ze voor elkaar goede voornemens te bepalen om het jaar goed te starten.

Story image

De beste verwensingen

De Kerstperiode is bij uitstek dé tijd van het jaar om familie terug te zien. Dat is vaak heel gezellig, maar er zijn ook een aantal kleine of minder kleine frustraties die steeds weer de kop opsteken. Denk maar aan de vegetariër in de familie waar nooit rekening mee wordt gehouden, de immer ongepaste vaststelling ‘Ah, weer geen lief mee?’ of de voorspelbare en inspiratieloze cadeaubonnen onder de kerstboom. Die frustraties, hoe zeg je dat tegen iemand? Wel, de boodschap wordt aan huis gebracht door het enige echte VTM-koor. Ruth Beeckmans, Dina Tersago, Andy Peelman, Julie Van den Steen, Sandrine André en Kamal Kharmach zingen de beste verwensingen, recht uit het hart.

Story image

Wie zelf de boodschap wil overbrengen, kan vanaf vandaag rekenen op de VTM verwenskaarten. Er zijn verschillende exemplaren voor een heel gamma aan vervelende eindejaarsfrustraties: de allerliefste tante waarvan je elk jaar  een cadeaubon krijgt of die ene neef waarvan je keer op keer iets nuttigs krijgt, want da’s praktisch, toch? Maar ook vegetariërs die jaarlijks een heerlijk stukje kalkoen voorgeschoteld krijgen of singles die telkens opnieuw mogen uitleggen waarom ze nog steeds geen lief hebben, kunnen rekenen op VTM. Net zoals ouders met pubers die steeds op hun smartphone zitten aan tafel. 
​Deze niet-traditionele kerstkaarten zijn nu beschikbaar op vtm.be/besteverwensingen.

Story image

Nieuwsoverzicht van 2021 in ‘Uw Film van het Jaar’

Voor een terugblik op 2021 kan de kijker op maandag 27 december afstemmen op ‘Uw Film van het Jaar’. VTM NIEUWS-anker Freek Braeckman blikt terug op het voorbije jaar met de meest pakkende verhalen en strafste beelden. Ook bekende en onbekende Vlamingen die met hun verhaal mee vorm hebben gegeven aan 2021 komen aan bod. De soundtrack van het programma wordt dit jaar verzorgd door Regi.

Story image

Films, muziek, series en humor tijdens de kerstvakantie

Op zaterdag in de vooravond trakteert VTM op Disney-toppers, zoals Vaiana (11/12), Ratatouille (18/12), Frozen (25/12) en Rapunzel (01/01). Ook filmpremières staan op het programma: Johnny English Strikes Again (11/12) en Buurtpolitie: het Circus (08/01).

De VTM-kijkers kunnen tijdens de  kerstvakantie ook rekenen op enkele heerlijke kerstfilms. Op kerst- en oudejaarsavond is er de vaste afspraak met ‘Home Alone’ (24/12) en ‘Home Alone 2’ (31/12). De onhandige maar hilarische Mr. Bean (25/12 en 01/01, en vanaf 27/12 als vervangprogramma voor De Buurtpolitie in de vooravond), twee nieuwe afleveringen van Wat Een Jaar! (25/12 en 01/01) met Koen Wauters, Nathalie Meskens en Jonas Van Geel, en Jacques Vermeires Zaalshow 1 en 2 (26/12 en 02/01) zorgen voor de humoristische toets. Op donderdag 30 december volgt een dubbele jubileum-aflevering van Familie en de finale van Snackmasters Kerst. Het aftellen naar 2022 op 31 december gebeurt met de 21 grootste hits én feestelijke gelukwensen van tal van BV’s in De 21 van 2021.

Niet voor publicatie:
De foto's uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be/ of vind je op foto.dpgmedia.be

Tine Danschutter Hoofd perscommunicatie & woordvoerder Radio, TV en Streaming, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde