VTM volgt historische kroning King Charles III op de voet

VTM volgt historische kroning King Charles III op de voet

Zaterdag 6 mei vanaf 8u00 bij VTM

Zaterdag 6 mei zal de geschiedenisboeken ingaan als een historische dag. Maar liefst 70 jaar na de kroning van Queen Elisabeth, kroont het Verenigd Koninkrijk opnieuw een staatshoofd: King Charles III. Dat gebeurt met een indrukwekkende plechtigheid in Westminster Abbey, volgens een bijna 1.000 jaar oude traditie. Mét een kroon van onschatbare waarde en met miljoenen mensen in de straten van Londen. Wie geen seconde van het majestueuze gebeuren wil missen, zit bij VTM op de eerste rij. 

Om 8u00 en om 9u00 brengt Stef Wauters extra uitzendingen van VTM NIEUWS. Daarin volgt hij de allerlaatste voorbereidingen op de voet. Vanaf 10u00 zendt VTM de volledige kroningsceremonie live uit. Die start aan Buckingham Palace met de 'King's Procession’ en trekt richting Westminster Abbey, waar VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer en royalty-watcher Wim Dehandschutter het hele gebeuren van nabij volgen. Reporter Eva Peeters brengt verslag uit langs het parcours in Londen en in de studio krijgt Stef Wauters het gezelschap van Jo De Poorter, dé kenner van het Britse koningshuis.

De vaste afspraak van VTM NIEUWS om 13u00 zal uitzonderlijk plaatsvinden rond 14u00, wanneer de kroningsceremonie is afgelopen en de stoet terugrijdt naar Buckingham Palace. Na het middagnieuws keert VTM meteen terug naar Londen voor het orgelpunt van de dag: Charles III begroet dan voor het eerst als koning zijn volk vanop het balkon van Buckingham Palace. 

Charles III, De Kroning. Zaterdag 6 mei vanaf 8u00 bij VTM.


Niet voor publicatie:

De foto uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be.

Lieze Schoofs Press Officer DPG Media

 

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde