Skip to Content
VTM NIEUWS beantwoordt vragen van Vlamingen over het coronavaccin

VTM NIEUWS beantwoordt vragen van Vlamingen over het coronavaccin

Zondag 20 december om 13u45 bij VTM, op VTM GO en via HLN.be

Het coronavaccin komt eraan en daarover hebben Vlamingen nog heel wat vragen. Wat zijn de mogelijke bijwerkingen? Waarom worden eerst de ouderen gevaccineerd? En is het ene vaccin beter dan het andere? VTM zendt nu zondag, 20 december om 13u45, een VTM NIEUWS Special uit over het coronavaccin. Birgit Van Mol ontvangt enkele hoofdrolspelers van de vaccinstrategie en beantwoordt samen met hen vragen die de Vlamingen hebben ingestuurd. Zo is onder meer Dirk Ramaekers te gast. Hij is het hoofd van de Taskforce Vaccin en reageert voor het eerst in VTM NIEUWS. Ook Xavier De Cuyper van het Federaal Geneesmiddelenagentschap en viroloog Pierre Van Damme schuiven mee aan.

Story image

Uit de wekelijkse bevraging van de Universiteit van Antwerpen blijkt dat er een grote nood is aan meer informatie over het vaccin. "Vooral diegenen die twijfelen om zich te laten vaccineren, geven aan meer informatie en duidelijkheid te willen. Het is daarom ontzettend belangrijk om transparant te zijn en zo meer mensen over te streep te trekken”, vertelt Van Damme. 

Wie nog vragen over het coronavaccin heeft, kan die tot zondag insturen via HLN.be. De VTM NIEUWS Special is vanaf 13u45 te volgen bij VTM, op VTM GO en via HLN.be. 

 

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde