Skip to Content
VTM gaat voor een voorjaar vol beleving

VTM gaat voor een voorjaar vol beleving

10 nieuwe programma’s en tal van sterkhouders die raken

Belevingstelevisie, straffe factual en sterkhouders die raken: daarmee pakt VTM in het voorjaar van 2020 uit. De zender heeft maar liefst 10 nieuwe programma’s klaarstaan. Meeslepende duels in BEAT VTM, het mysterie rond The Masked Singer, de culinaire strijd in Mijn Keuken Mijn Restaurant en de waanzinnige bouwwerken in LEGO MASTERS drijven de spanning op. Nieuwe titels zoals Axel Gaat Binnen, Alloo in de Politierechtbank, De Mug (werktitel), Onderzoeksrechters en Helden van Hier: Ontploffing Paardenmarkt brengen relevante verhalen.

Vrijdag- en zaterdagavond blijven dé entertainmentavonden bij uitstek voor het hele gezin. Niet alleen met The Masked Singer, maar ook met The Voice Kids en Dat Belooft Voor Later. Mee (be)leven kan ook met Blind Getrouwd en Liefde voor Muziek. Daarnaast zijn er nieuwe seizoenen van Alloo in de Nacht en Holland-België. VTM kleurt dit voorjaar ook helemaal rood dankzij de Rode Duivels.

Dit jaar zal ook De Bende van Jan de Lichte, de nieuwe prestigieuze historische reeks met Matteo Simoni, in Vlaanderen te zien zijn. Dat zal op het nieuwe betalende streamingplatform van DPG Media zijn, de zogenaamde Vlaamse Netflix. 

Davy Parmentier, creatief directeur: VTM gaat voor een spraakmakend voorjaar. En we doen dat met maar liefst 10 nieuwe programma’s. Meest opvallende nieuwkomer is The Masked Singer, met een al even nieuw duo Niels Destadsbader en Julie Van den Steen. Welke bekende gezichten verstoppen zich achter het masker? Dat is de vraag die Vlaanderen straks in de ban zal houden. Ook nieuw - en langverwacht - is BEAT VTM. Na 100 dagen oefenen barst de strijd tussen bekend en onbekend Vlaanderen los. Zo waagt Guga Baúl zich aan Turks worstelen en wordt Kürt Rogiers dameskapper. Behalve topentertainment zetten we ook in op verhalen die raken. In Axel Gaat Binnen verblijft Axel Daeseleire vijf dagen en nachten op plaatsen waar je normaal gezien nooit binnen mag. Dat levert beklijvende televisie op.”

ONTDEK HIER DE 10 NIEUWE VTM-PROGRAMMA’S

BEAT VTM

Story image

100 dagen geleden beten 8 bekende Vlamingen en hun onbekende uitdagers zich vast in een discipline die ze geen van beiden kenden. Nu barst de grootste strijd tussen team Vlaanderen en team VTM helemaal los. Wie wint het spannende duel? En wie wordt afgetroefd?

THE MASKED SINGER

Story image

Welke bekende Vlaming zit verstopt achter het masker? Niels Destadsbader en Julie Van den Steen hosten de internationale tv-hit The Masked Singer, de show waarin bekende gezichten van kop tot teen gehuld zijn in prachtige kostuums en waarin pakweg een zingend ‘monster’ in duel gaat met een gigantisch ‘insect’. 

LEGO MASTERS

Story image

De wereldberoemde LEGO blokjes zorgen nu ook op het kleine scherm voor ongeziene taferelen. Kürt Rogiers laat de grootste LEGO strijd van de Lage Landen losbarsten. Welk duo creëert de indrukwekkendste bouwwerken en wordt LEGO Master 2020?

MIJN KEUKEN MIJN RESTAURANT

Story image

Vlaanderens grootste culinaire avontuur is helemaal terug. Gepassioneerde hobbykokduo’s gaan de uitdaging aan om hun eigen restaurant te beginnen, op een niet-alledaagse locatie. Voor ze dat doen moeten ze zichzelf eerst bewijzen in hun eigen keuken. Wat zou jij koken als Sergio Herman over de vloer kwam? 

DE MUG (werktitel)

Story image

De makers van Helden van Hier brengen een exclusieve blik achter de schermen van ZNA Stuivenberg, één van de grootste spoedafdelingen van ons land. Ze volgen er de artsen, verplegers en ambulanciers tijdens hun levensreddende job.

AXEL GAAT BINNEN

Story image

Axel Daeseleire verblijft 5 dagen en nachten op plaatsen waar je normaal gezien nooit binnen mag. Hij leeft mee op het ritme van patiënten in een brandwondencentrum, in een centrum voor mensen met een verstandelijke handicap en logeert zelfs tussen geïnterneerden in een forensisch psychiatrisch centrum. 

ALLOO IN DE POLITIERECHTBANK

Story image

Luk Alloo gaat achter de schermen bij de politierechtbank van Aalst. Daar volgt hij politierechter Mireille Schreurs, enkele maanden voor ze haar zwarte toga aan de haak hangt. Luk praat ook met de chauffeurs die voor de rechter moeten verschijnen.

ONDERZOEKSRECHTERS

Story image

Acht Vlaamse onderzoeksrechters laten voor het eerst in hun dossiers kijken en worden gevolgd in hun niet-alledaagse job. De kijker zit mee op de eerste rij bij hun onderzoek, verhoren of huiszoekingen.

HELDEN VAN HIER: ONTPLOFFING PAARDENMARKT

Story image

Op 15 januari 2018 stortten drie huizen in na een zware explosie op de Antwerpse Paardenmarkt. De makers van Helden van Hier geven een ongeziene inkijk in het werk dat Brandweer Zone Antwerpen heeft verricht op een uitzonderlijk crisismoment.

DE BENDE VAN JAN DE LICHTE

Story image

In het Vlaanderen van de 18de eeuw is het volk arm en wordt het onderdrukt door een zoveelste bezetter. De struikrover Jan de Lichte en zijn kompanen vormen een roversbende, die al plunderend een bloedig spoor door Vlaanderen trekt. Ze overvallen postkoetsen en kastelen en verdelen hun buit onder de armen. Zo groeit Jan de Lichte tegen wil en dank uit tot een volksheld. De Bende van Jan de Lichte zal dit jaar te zien zijn op het nieuwe betalende streamingplatform van DPG Media.

STERKHOUDERS

BLIND GETROUWD
Blind Getrouwd is terug met acht trouwers, vijf mannen, drie vrouwen, vier koppels, drie nieuwe experten en voor het eerst een huwelijk tussen twee holebi’s. 

DAT BELOOFT VOOR LATER
Dé familieshow van Staf Coppens waarin de kleinste kinderen de grootste lach uitlokken. Staf neemt kinderen opnieuw mee in zijn fantasiewereld en confronteert hen met absurde situaties. Daarvoor krijgt hij de steun van bekend Vlaanderen.

LIEFDE VOOR MUZIEK
Een boeiende mix van jong talent en echte hitkanonnen gaat op muzikaal avontuur. Welke parels hebben André Hazes, Regi, Gene Thomas, Karen Damen, Sean Dhondt, Peter Van Laet van Mama’s Jasje en Tom Dice & Kato van The Starlings voor elkaar in petto?

THE VOICE KIDS
De kleinste talenten verdienen het grootste podium. De concurrentie tussen coaches Laura Tesoro, Gers Pardoel, K3 en Sean Dhondt laait meer dan ooit op.

ALLOO IN DE NACHT
De nacht kent geen geheimen meer voor Luk Alloo. Hij ontmoet al wie werkt en leeft wanneer het donker wordt. 

HOLLAND-BELGIË
Niels Destadsbader verdedigt de Belgische driekleur in een geestige quiz over de verschillen tussen Vlamingen en Nederlanders. Jonas Van Geel leidt het duel in goede banen.

RODE DUIVELS 
VTM brengt alle oefenwedstrijden van de Rode Duivels in aanloop naar het EK in juni. 

Niet voor publicatie:
Foto’s uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be
Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://persweb.be  

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde