Skip to Content
VTM besluit om Ik Wil Een Kind niet te maken

VTM besluit om Ik Wil Een Kind niet te maken

Het programma Ik Wil Een Kind, waarvoor VTM in oktober een oproepaflevering uitzond, zal niet gemaakt worden. Dat besliste de zender op basis van gesprekken met de wensouders die zich hebben aangemeld voor het programma.

Vier maanden geleden lanceerde VTM een oproep voor Ik Wil Een Kind, een programma dat bewust co-ouderschap onder de aandacht wilde brengen. Deze vorm van ouderschap bestaat, maar er is een enorm gebrek aan informatie en regelgeving. Het programma zou wensouders volgen in hun zoektocht naar elkaar en naar de juiste omstandigheden voor het samen krijgen en opvoeden van een kind. In een oproepaflevering werd het thema op de kaart gezet en ging de zender op zoek naar wensouders. Aan dit verhaal komt nu een einde. 

Maarten Janssen, channel manager VTM: “Met Ik Wil Een Kind wilden we heel graag het taboe rond bewust co-ouderschap doorbreken. Daar zijn we voor een stukje in geslaagd met de lancering van de oproepaflevering, die stevig over de tongen ging. Daar wilden we graag een integer en respectvol programma uit laten voortvloeien waarin het traject van de wensouders werd begeleid en gevolgd. Uit gesprekken met mensen die zich hebben aangemeld stellen we momenteel vast dat de nood aan informatie en begeleiding heel hoog is, maar dat de meeste wensouders het traject liever niet voor de camera’s afleggen.”

VTM heeft van bij de start gezegd een respectvol programma te willen maken, in overleg met de wensouders. Het krijgen van een kind is immers een levensbelangrijke beslissing. Nu blijkt dat de meeste wensouders hun zoektocht naar de juiste ouderschapsvorm liever niet op tv afleggen, heeft de zender dan ook besloten het project stop te zetten. 

Maarten Janssen, channel manager VTM: “We hebben steeds rekening gehouden met de wensen, vragen en bezorgdheden van de wensouders. Het was nooit het uitgangspunt om het programma koste wat het kost te maken. Wat we wel wilden doen, is bewust co-ouderschap onder de aandacht te brengen. We blijven het thema dan ook een warm hart toedragen en laten de mensen die zich hebben aangemeld voor het programma niet in de kou staan.”

De makers van Ik Wil Een Kind deden maandenlang research voor het programma. Zij zullen alle informatie die ze bij elkaar konden puzzelen, delen met de mensen die zich hebben ingeschreven. Daarnaast kunnen de wensouders terecht bij de experten die zouden meewerken aan het programma. Wie dat wenst, kan ook in contact komen met de andere mensen die zich hebben aangemeld. Zo worden zij alsnog zo goed mogelijk geïnformeerd en begeleid om deze levensbelangrijke beslissing te nemen.

Tine Danschutter Woordvoerster entertainment / Hoofd Persdienst, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde