VONK uit Antwerpen verovert eerste finaleticket in Mijn Restaurant

Mijn Restaurant: elke dinsdag en donderdag om 20u35 bij VTM 

Vanavond bereikte de spanning in Mijn Restaurant een kookpunt. Drie steden, drie teams en een eerste felbegeerd finaleticket stonden op het spel. De jury was strenger dan ooit. In Kortrijk zorgden aangebrande toastjes voor een domino aan foutjes, Antwerpen serveerde een ‘waterige’ salade waar de jury van fronste en in Gent droop het vet letterlijk van de borden. Maar uiteindelijk was het VONK in Antwerpen dat de jury wist te overtuigen en rechtstreeks naar de finale mocht. “Proeven, proeven, proeven”, klonk het nog streng, maar hun sterke voorgerechten en kraakverse frietjes gaven de doorslag.

Bekijk hier de video: 

Bij het jurybezoek moest VONK het nochtans stellen zonder Anna, de rechterhand aan de koude kant. De jury stond vroeger dan verwacht in de keuken en botste op pure chaos. Maar zodra de voorgerechten op tafel kwamen – een steak tartaar en mosseltjes – smolt de kritiek als sneeuw voor de zon. “De beste voorgerechten van alle bezoekjes”, loofde Marcelo. De hoofdgerechten kregen minder applaus: vooral de saus en side dishes brachten een domper. “Eén van de slechtste dingen die ik gegeten heb”, aldus Sarah. Gelukkig maakten de verse frieten en sterke desserts veel goed. Ook de cijfers kleurden opvallend groen: “Niet alleen levensvatbaar, maar ook duurzaam. Goed bezig!”, vond Marc. En zo pakte VONK zelfs de koppositie richting finale.

Kortrijk (Lucien) kreeg lof voor hun rendabele cijfers, maar werd afgerekend op aangebrande toastjes en de donkere wolk die over Charlotte hing na het incident. “Ik begrijp het, maar laat het los en bespreek het later met je team. Niet tijdens je service”, waarschuwde Shannah. Ook het paradepaardje – het konijn – bleek niet meer wat het geweest was. “Als je een winnaar hebt, verander hem niet”, zei Marc. Gent (datcha) toonde meer zaalcommunicatie en sterke desserts, maar kreeg kritiek voor de overload aan gefrituurde gerechten en het gebrek aan proeven in de keuken. “Heel klein beetje minder koppigheid, klein beetje meer leadership”, klonk het richting Ruslan.

Lucien en datcha zijn dus genomineerd voor sluiting en hangen komende week volledig af van de kijkers thuis. Stemmen kan tot na de aflevering van dinsdag 9 december via vtm.be. 


Niet voor publicatie:

Bovenstaande video kan overgenomen worden via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://embed.mychannels.video/production/10001300?code=&external=true&loop=false&sticky=default&aspect_ratio=16%3A9&auto_play=default&auto_mute=default&single_play=false&pip=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Maja Keldermans

Sr. Press Officer, DPG Media

Delen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

Neem contact op met

Medialaan 1 1800 Vilvoorde

pers@dpgmedia.be

vtm.be