Skip to Content
Vlaanderens bekendste tuinman Bartel Van Riet to the rescue in Huis Gemaakt

Vlaanderens bekendste tuinman Bartel Van Riet to the rescue in Huis Gemaakt

Aflevering 13 op dinsdag 17 mei om 20u35 bij VTM

Story image

De moeilijkste verbouwing zit erop. Na de badkamer kunnen de Huis Gemaakt-koppels op dinsdag 17 mei ademhalen in de tuin. Nu nog een wildernis, maar binnenkort - hopelijk - een idyllische oase van rust. Om daartoe te komen, krijgen ze twee weekends de tijd. Wie tuin zegt, zegt tuinman en wie tuinman zegt, zegt Bartel Van Riet. Vlaanderens bekendste tuinexpert brengt de koppels een bezoekje en helpt hen met interessante tips over bloemen en blaadjes. “Mensen dromen altijd van spontane, wilde tuinen met bloemen en grassen. Maar zo simpel is het niet. Ik ben zeer benieuwd naar hun tuinen”, aldus Bartel.

In hartje Antwerpen is er niet veel plaats voor een tuin, maar dat is geen probleem voor stadsmensen Anaïs & Cedric. “Wij hebben eigenlijk twee tuintjes”, klinkt het, “Een dakterras en een koertje.” Ook Bartel ziet meteen de mogelijkheden. “Ik denk dat ze met hun dakterras een hele goede extra ruimte kunnen creëren”, geeft hij aan. “Maar ik ben benieuwd hoe ze dat juist gaan invullen. Het hangt allemaal af van de pottekes, de poefkes en de plantjes.” Mediterrane plantjes moeten het dakterras een zonnige bohemian-sfeer geven en voor het koertje, waarop de jungle badkamer uitkijkt, gaan Anaïs & Cedric de Japanse toer op.

Het contrast met Beringen is groot. Daar zweten Eline & Younes zich te pletter in hun gigantische tuin. Ook Bartel is onder de indruk. “Wat een schone hof! Je komt hier toe en je bent een beetje met vakantie. Dit uitzicht ga je nooit beu geraken. Voor zo’n groot gazon heb je twee dingen nodig: budget en een beetje kennis van zaken.” Naast het immens gazon dromen Eline & Younes van een serre, een kippenhok en een tuinbar. Vol goede moed beginnen ze met het egaliseren van de ondergrond voor de grasmatten. En dat is veel werk. Héél veel werk. Gelukkig komt buurman Georges met een gouden tip.

Voor Alexia & Emiel in Boortmeerbeek is het erop of eronder. “We móeten deze kamerprijs winnen, anders zitten we met een probleemke”, beseffen ze. Bartel is enthousiast over de parel achter het dorpshuisje. Die moet klaargestoomd worden voor gezellige avonden met vrienden én barbecuefeestjes. Grillmaster Emiel droomt al luidop van zijn zelfgemetselde barbecuezone. “Er zijn twee dingen die Vlamingen nooit zullen lossen”, concludeert Bartel, “Dat is hun gazon en iets zelf kunnen maken. Als Emiel begint te praten over zijn buitenkeuken dan denk ik: ‘Ja! Prachtig!’.” Kan het koppel hun droom ook waarmaken?

Niet voor publicatie:

De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.

Sylvia De Doncker Sr. Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde