Vlaamse gezinnen wisselen van huis, budget en leven in Steenrijk Straatarm

Vlaamse gezinnen wisselen van huis, budget en leven in Steenrijk Straatarm

Nieuw vanaf donderdag 3 oktober om 20.35 bij VTM

Story image

Een arm en een rijk gezin ruilen vanaf donderdag 3 oktober gedurende een lang weekend van huis, van budget en van leven in de nieuwe Vlaamse reeks Steenrijk Straatarm. De ene familie proeft enkele dagen van een luxeleven, terwijl de andere plots creatief moet omspringen met beperkte middelen. Maar liggen hun levens echt zo ver uit elkaar of blijken ze aan het einde van de rit meer gemeen te hebben dan ze dachten?

De familie Helsen woont in een prachtig gerenoveerde kasteelhoeve, tussen de Kempense weilanden waarop hun pony's lekker kunnen grazen. Mama Mieke leidt er een goed draaiend architectenbureau, papa Olaf helpt haar en werkt daarnaast als kinesitherapeut. Volgens hem verwent Mieke haar kinderen te veel als compensatie voor haar tijdrovende, grote passie: haar job. 

De West-Vlaamse familie Pollet woont daarentegen in een kleine arbeiderswoning die ze met veel zin voor humor en zelfrelativering hun 'Plophuisje' noemen. Mama Kelly en papa Peter leefden tot voor kort nog rijkelijk, maar na een werkongeval en daaropvolgend faillissement zit het jonge gezin met een grote schuldenberg. Bij hen staat overleven centraal. Ze moeten het zien te stellen met 120 euro per week en zijn aangewezen op de voedselbank. 

De twee families nemen elkaars leven, huis en budget voor een lang weekend over.

Niet voor publicatie:
Meer informatie via veerle.vanmierlo@partner.medialaan.be.
Foto's uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be. Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://persweb.be/.

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde