Skip to Content
Vijf gloednieuwe duo’s staan te trappelen om het tegen elkaar op te nemen in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’

Vijf gloednieuwe duo’s staan te trappelen om het tegen elkaar op te nemen in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’

Vanaf donderdag 19 maart om 20u35 bij VTM

Na de eerste vijf afleveringen valt op dinsdag 17 maart het doek onherroepelijk voor een eerste duo in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ en gaan de overige vier duo’s van de eerste groep door naar de battles. 

Deze vijf nieuwe hobbykokduo’s vormen de tweede groep en nemen het vanaf 19 maart tegen elkaar op in de volgende vijf afleveringen van de ‘Mijn Keuken’-fase:

Koppel Ayse Korkmaz (30) en Lorenzo Blom (30) uit Moerbeke-Waas

Story image

Ayse en Lorenzo kennen elkaar al zo’n 10 jaar, de laatste 7 jaar vormen ze een koppel. Ze plannen dit jaar te trouwen. Ayse is HR-manager, afkomstig uit Antwerpen en dochter van een Turkse vader en Vlaamse moeder. Ze is open minded opgevoed en is trots op haar roots. Lorenzo is afkomstig uit Gent en werkt in de maritieme sector. Hij is geïnteresseerd in Italiaans en Thaïs, maar onder invloed van Ayse verdiepte hij zich in de Ottomaanse keuken. Beiden vinden dat er een groot gebrek is aan echt goede Turkse restaurants in Antwerpen. Hun ambitie is dan ook om een eigen zaak te starten en de echte Turkse keuken te tonen. Dit programma is voor het koppel de perfecte test om te kijken of ze klaar zijn voor dat avontuur. 

Vriendinnen Charlot Pauwels (27) en Charlotte Ameele (29) uit Oostende

Story image

Charlot werkt als audioloog en logopedist in een revalidatiecentrum in Oostende. Daarnaast heeft ze een blog “Cook a lot” en bracht ze recentelijk het boek ‘Easy Fit Food’ uit dat ze samen met personal trainer en voedingscoach Martijn Schaubroeck schreef.
​Charlotte, kind van de zee, geboren en getogen in Oostende, studeert momenteel ‘digitaal patroontekenen’ aan de modeacademie van Kortrijk. Ze had een eigen kinderkledinglijn ‘House of Ninoh’, maar dat staat momenteel even op een lager pitje.
​Charlot en Charlotte hebben beiden dezelfde visie rond voeding en delen die passie op dezelfde manier. De vriendinnen willen bewijzen dat gezonde voeding ook culinair kan zijn. Dit programma komt op het juiste moment in hun leven en ze zijn allebei volledig klaar om hun passie naar een hoger level te tillen.

Vriendinnen Charlotte Lovence (32) en Kim Devos (27) uit Merksem en Beerse

Story image

Charlotte heeft Jamaicaanse roots, maar haar naaste familie woont dicht bij haar in de buurt. Ze heeft vier broers waarvan drie een koksopleiding hebben gevolgd. Na haar middelbaar volgde ze een koksopleiding in avondschool die ze nu combineert met een full-time job als IT-coördinator. Kim is oorspronkelijk afkomstig uit West-Vlaanderen, maar tijdens haar studies in Antwerpen ontmoette ze haar man met wie ze nu in Beerse woont. Ze werkt in een reclamebureau.

Kim en Charlotte leerden elkaar 10 jaar geleden kennen via hun partners en zijn sindsdien goede vriendinnen. De tijd die ze hebben eens het werk gedaan is, besteden ze niet aan hobby’s, maar aan eten en drinken (en feesten). Charlotte is gepassioneerd door eten en houdt van de Jamaicaanse keuken waarbij ze graag Caraïbische ingrediënten en heel veel verschillende kruiden gebruikt.

Vrienden Simon Van Glabeke (23) en Sebastian De Keyzer (23) uit Antwerpen

Story image

Simon is afkomstig uit Gent en woont voorlopig op kot in Antwerpen waar drie jaar geleden ook Sebastian (Seb voor de vrienden) woonde. In de gemeenschappelijke keuken kwamen ze elkaar regelmatig tegen en ontdekten ze al snel hun gezamenlijke passie voor koken en lekker eten. Simon kookt het meeste Thais en Sebastian maakt vooral slaatjes, maar beiden hebben een grote liefde voor goede producten zoals oesters en scheermesjes, en goede wijn. Ze gaan graag en vaak eten in de betere restaurants en houden ervan om klassieke gerechten in een nieuw jasje te steken. Sebastian studeert communicatiemanagement met media als specialisatie en werkt als student in een pitabar en een studentencafé. Beiden hebben ervaring in de horeca als student en koken super graag samen. Zo is hun interesse ontstaan om samen iets kleinschaligs op te starten waar ze met twee in de keuken kunnen staan.

Koppel Wendy Temmerman (40) en Dominique Savat (41) uit Zelzate

Story image

Wendy en Dominique zijn al 26 jaar een koppel en hebben drie kinderen. Ze vinden het super dat ze dit avontuur samen kunnen doen. Dominique is zelfstandige in de bouwsector en een echte handige harry terwijl Wendy de kok is in huis. Hun oudste zoon zit op de kokschool en deelt dezelfde passie voor koken als zijn mama. Dominique is de sous-chef van de twee. Het koppel heeft een oude brouwerij gekocht om deze te renoveren. Wanneer alle bouwwerken - die Dominique zelf zal uitvoeren en coördineren - achter de rug zijn, willen ze hier een restaurant openen waar de gezellige sfeer centraal zal staan.

Het concept
Tien gepassioneerde hobbykokduo’s nodigen elkaar thuis uit voor een driegangenmenu naar keuze en worden beoordeeld door elkaar én door sterrenchefs Sergio Herman en Marcelo Ballardin. De tien duo’s worden opgedeeld in twee groepen waarbij de twee duo’s met het minst aantal punten de wedstrijd moeten verlaten.

De acht beste duo’s nemen het daarna tegen elkaar op in een spannende battle. Hun menu zal beoordeeld worden door beide chefs die in deze fase bijgestaan worden door een gastjury. Slechts vier duo’s gaan door naar de volgende ronde. 

Verspreid over Vlaanderen openen de vier overgebleven hobbykokduo’s nadien een tijdelijk restaurant op een niet-alledaagse locatie. Uiteindelijk wordt één hobbykokduo tot winnaar uitgeroepen en gaat naar huis met een geldprijs van €50.000.

‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ wordt wekelijks op dinsdag en donderdag om 20u35 uitgezonden. De grote finale vindt plaats op donderdag 28 mei 2020.

Niet voor publicatie:
De foto's uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be/
Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://persweb.be/

Isabelle Couvreur Press Officer, DPG Media

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde