Skip to Content
Verrassende twist in LEGO MASTERS: eerste duo moet de wedstrijd al meteen verlaten

Verrassende twist in LEGO MASTERS: eerste duo moet de wedstrijd al meteen verlaten

Nieuw seizoen vanaf zaterdag 3 september om 20u50 bij VTM

8 uitzonderlijke duo’s, 4 miljoen kleurrijke LEGO-blokjes en slechts 1 winnaar. Nu zaterdag 3 september laat Andy Peelman de grootste strijd met de kleinste steentjes losbarsten in het nieuwe seizoen van LEGO MASTERS. Acht Vlaamse en Nederlandse duo’s staan te popelen om de legendarische LEGO-studio te betreden en te bouwen aan hun eerste meesterwerk: een praalwagen. En de inzet is meteen torenhoog want er staat een vrijstelling én eliminatie op het spel. 

De eerste opdracht is meteen stevig. In 15 uur tijd moeten de kandidaten een praalwagen bouwen voor een fantasierijke en feestelijke optocht. Nieuwe BRICKMASTER Esmee legt de lat extra hoog, want ze wil minimaal twee automatisch bewegende delen zien opduiken in de wagens. En ook host Andy Peelman heeft nog een belangrijke aankondiging: “Het winnaarsduo van deze eerste opdracht krijgt het begeerde gouden LEGO-steentje. Dit kan jullie beschermen tegen een eventuele eliminatie gedurende de eerste vijf afleveringen.” Bij deze opdracht valt er bovendien niet enkel te winnen, want voor het eerst ooit staat er meteen een eliminatie op het spel. Het duo dat het minst scoort, moet de wedstrijd onherroepelijk verlaten. De duo’s gooien dus maar beter al hun creativiteit en technische kennis in de strijd. 

Bekijk hier de preview uit de aflevering:

Hoewel de duo’s veel LEGO-ervaring hebben, is de eerste opdracht toch meteen een uitdaging. “Ik hoop dat dit gaat lukken binnen de tijd. Ik heb al veel gebouwd maar de constructies laten bewegen, dat is toch iets anders”, vertelt Stefan. En ook de tijdsdruk zorgt voor extra stress: “Het wordt stevig doorwerken, ik krijg spontaan een zweetaanval”, vertelt Tom. BRICKMASTER Esmee maakt zich na een eerste rondje meteen wat zorgen: “De duo’s zitten over de helft van de tijd en sommigen hebben echt nog veel werk. Niet alle constructies zijn stevig.” Wie slaagt erin om een volledig afgewerkt bouwwerk binnen de tijd op te leveren? Wie gaat er met het gouden steentje naar huis? En wie moet de wedstrijd als eerste verlaten? 


Niet voor publicatie:

De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.

Bovenstaande video is over te nemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/324862?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Maja Keldermans Sr. Press Officer, DPG Media

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde