Skip to Content
Sergio Herman en een zeer openhartige Jeroen Meus doorkruisen Kroatië

Sergio Herman en een zeer openhartige Jeroen Meus doorkruisen Kroatië

Sergio Over De Grens: nieuw vanaf dinsdag 4 januari om 20u30 bij VTM

Story image

Sergio Herman en Jeroen Meus. Als chefs kennen ze elkaar al jaren en nu trekken ze voor het eerst ooit samen op culinaire trip naar onbekend terrein: Kroatië. “Voor mij is er maar één televisiekok en dat is Jeroen. Ik wil al jaren samen iets doen”, vertelt Sergio. In ‘Sergio Over De Grens’ reizen de twee uitgesproken persoonlijkheden nu dinsdag 4 januari om 20u30 van zuid naar noord op zoek naar de beste producten uit de zee en op het land. Tijdens hun ontdekkingstocht komen ze zichzelf en elkaar voortdurend tegen, zo vertelt Jeroen openhartig over zijn gezin, de ziekte van zijn broer en over de sluiting van één van zijn restaurants. 

Beginnen doen Sergio en Jeroen in Drnis, waar ze in de zevende hemel zijn wanneer ze kooklessen krijgen en proeven van twee eeuwenoude specialiteiten. “We bereiden hier eten zoals 300 jaar geleden, dat is echt een belevenis”, vertelt Sergio. Voor een proeverij in een uniek wijnhuis moet het duo wel wat over hebben. Ze moeten immers de flessen zelf opduiken op de bodem van de Adriatische Zee. Al moeten ze hun duikpak dan wel eerst aan krijgen… “Mijn vel zit tussen de rits, dit pak is te klein! Ik krijg er claustrofobie van”, lacht Jeroen. Met de motor reizen Jeroen en Sergio langs de kustroute in Istrië, richting het truffelparadijs. Sergio heeft al kilo’s truffels over bordjes geschaafd maar moet ze nu voor het eerst zelf zoeken. En die truffels liggen niet voor het rapen… “Ik heb hier geen geduld voor”, klinkt het. 

Tijdens de trip leren de chefs elkaar beter kennen, zo spreekt Jeroen openhartig over zijn familie: “Mijn broer is ziek, dat is een zwaar kruis om te dragen. Vroeger was het ook niet gemakkelijk. Mijn ouders zijn jong gescheiden en ik heb ze nooit samen gekend. Ik wil dat anders doen voor mijn zoon. Hij is mijn oogappel maar ik had graag nog een tweede kind gehad. Het gelukzalige gevoel van vader worden is bijna verslavend. Dat is het mooiste wat er is.” Jeroen spreekt ook over de sluiting van één van zijn restaurants: “Dat heeft me angst gegeven. Ik ben onzeker geworden en het heeft mij gekwetst maar ondertussen heb ik rust gevonden.” 

Bekijk de preview hier:

Sergio Over De Grens op dinsdag 4 januari om 20u35 bij VTM en ook op VTM GO.

De opnames dateren van het voorjaar van 2021. Intussen is Wim, de broer van Jeroen, helaas overleden. VTM wenst hem en zijn familie veel sterkte. 

Niet voor publicatie:
Foto's uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be.
​Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://foto.dpgmedia.be/.
​Bovenstaande preview is over te nemen via deze embedcode: 
​<div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/273904?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Isabelle Couvreur Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde