Van Argentinië tot Cambodja: Luk Alloo ontdekt het duistere leven achter de tralies

Van Argentinië tot Cambodja: Luk Alloo ontdekt het duistere leven achter de tralies

Nieuw seizoen van Alloo in de Buitenlandse Gevangenis, vanaf donderdag 25 januari om 21u50 bij VTM

Story image

Argentinië, Brazilië, Cambodja en Chili. In het nieuwe seizoen van Alloo in de Buitenlandse Gevangenis reist Luk Alloo opnieuw de wereld rond om er de verborgen facetten van het gevangenisleven te onthullen. In de buitenlandse gevangenissen praat hij met mensen die al jaren achter de tralies zitten. Van hallucinante taferelen tot bikkelharde getuigenissen: wat speelt er zich af achter de imposante gevangenismuren? 

In de eerste aflevering reist Alloo naar Cambodja. Hij ontmoet er Tanguy Taller, een bruggeling die veroordeeld werd tot levenslang voor cocaïnesmokkel. Al vijf jaar lang zit hij opgesloten in de Cambodjaanse gevangenis samen met 6500 andere gedetineerden. Zélf ontkent Tanguy de feiten. “David, een kennis van mij, heeft me ervan beschuldigd de mastermind te zijn inzake cocaïnevervoer van één kilogram, maar ik wist van niets”, getuigt Tanguy. “Hij heeft achteraf ook getuigd dat ik er niets mee te maken heb. Toch is er twijfel en als er twijfel is, ben je schuldig.”

De levensomstandigheden in de gevangenis zijn schrijnend. Samen met 60 medegevangenen zit Tanguy 20 uur per dag opgesloten in een cel van 60 vierkante meter. “Per persoon is dat één vierkante meter bij een temperatuur van 34 graden”, benadrukt Alloo. De vier overige uren mag Tanguy binnen de muren van de overbevolkte gevangenis rondwandelen. “De ene dag gaat het makkelijker dan de andere”, getuigt hij. “Ik moet me sterk houden voor mijn familie, maar soms is de hoop ver zoek. Ik hoop al vier jaar op vrijheid, maar je wordt bang om te hopen. Het is telkens een nieuwe klap.”

Bekijk hier de preview:


Niet voor publicatie:

De foto uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.

Bovenstaande preview is over te nemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/423170?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Delphine Dehairs Jr. Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde