Skip to Content
Unieke beelden van ‘Boer Charel’ in Jambers, Back to the 90’s

Unieke beelden van ‘Boer Charel’ in Jambers, Back to the 90’s

Jambers, Back to the 90’s op dinsdag 13 september om 21u55 bij VTM

Het vinden van een levenspartner voor een landbouwer is niet altijd gemakkelijk. Die problematiek behandelde Paul Jambers in 1995 in een reportage waarin ongehuwde boeren hun verhaal deden. Een van die alleenstaande oudere landbouwers was Karel Declerck uit Lotenhulle. 

De dag na de uitzending was hij meteen een beroemdheid. Hij vertelde zijn levensverhaal met zoveel humor dat de tragiek ervan helemaal op de achtergrond raakte. Van dan af ging hij door het leven als ‘Boer Charel’.  

In de aflevering van dinsdag toont Jambers unieke privébeelden uit het leven van Charel, en praat hij onder meer met zijn weduwe, Vera Schouppe, 27 jaar na zijn eerste reportage.

Bekijk hier een fragment:

Er was een tijd dat jongeren met het syndroom van Down nooit op televisie te zien waren. Dertig jaar geleden maakte Paul Jambers een reportage over hen. Hij stuitte toen op veel tegenstand, maar vond toch een aantal ouders die hun kinderen lieten meewerken. Dat leidde tot een aantal onvergetelijke ontmoetingen en gesprekken. Steven was er eentje van. Sinds zijn jeugd verblijft hij in het zorgcentrum De Meander en Paul gaat vandaag bij hem op bezoek.

Meer dan 25 jaar geleden registreerde Jambers het verhaal van Sylvie, een jonge vrouw die op haar 21ste zwaar verbrand raakte bij een ontploffing in haar woning. Ze was fotomodel, maar die carrière kon ze na het ongeluk wel vergeten. Het genezingsproces duurde vele jaren en aan de plastische chirurgische ingrepen kwam geen einde. Toch slaagde de moedige vrouw er in om een nieuw leven te beginnen. 29 jaar na het ongeval woont Sylvie in Monaco. Paul zoekt haar opnieuw op.

Jambers Back to the 90’s, op 13 september om 21u55 bij VTM en ook op VTM GO.

Niet voor publicatie
De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.
​Bovenstaand fragment is over te nemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/327099?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Isabelle Couvreur Press Officer, DPG Media

 

 

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde