Skip to Content
Torenkraanmachiniste Evi in Lady Bouwers: “Je kan maximum acht meter vallen dus cava’kes hé!”

Torenkraanmachiniste Evi in Lady Bouwers: “Je kan maximum acht meter vallen dus cava’kes hé!”

Morgen, dinsdag 11 mei, om 21.40 bij VTM 2

Story image

“Hoe hoger je gaat, hoe mooier het uitzicht. Dan voel ik mij de koning!” Morgen, dinsdag 11 mei om 21.40 bij VTM 2, maken de kijkers van Lady Bouwers kennis met ‘Groot Lawijt’ Evi (39, Bilzen). Met haar 1m60 is ze klein maar dapper, want al 19 jaar werkt ze op grote hoogte als torenkraanmachiniste in een bouwfirma. Evi houdt de werf proper en voorziet de ploegen werklui van materiaal. Dat doet ze zowel op 80 meter hoogte als vanop de grond met de afstandsbediening. “Je kan maximum acht meter vallen en dan heb je een platform, dus cava’kes hé! Je zal niet meteen onderaan liggen.” Tijdens haar shift moet Evi isolatie leveren op het dak maar de werkman die moet lossen gaat onveilig te werk, tot haar grote ergernis… 

Bekijk hier de preview uit de aflevering:

Een andere waaghals die vaak op hoogte werkt is Justine (27, Laarne). Een jaar geleden ging ze aan de slag als dakwerkster in het bedrijf van haar papa. “Ik was niet van plan om in de voetsporen van mijn papa te treden maar deze job past perfect bij mij: actief bezig zijn, klimmen, de zon op je voorhoofd en elke dag een nieuwe uitdaging.” Naast haar werk op het dak rijdt Justine ook met de vrachtwagen. Daarmee vervoert ze materialen en werktuigen van en naar de werf. Justine en haar collega’s werken aan een appartementsgebouw waar ze 750 vierkante meter plat dak moeten leggen. 

Laatste nieuw gezicht is schrijnwerkster Ilse (35, St-Job-in-'t-Goor). Ze houdt zich bezig met alles wat met hout te maken heeft, van ontwerpen tot plaatsen, renoveren en restaureren. Evi is 15 jaar kapster geweest tot ze uiteindelijk mee in de zaak van haar partner Jimmy is gestapt, waar ze nu 24/7 op elkaars lip zitten. “Dat hadden we niet afgesproken toen we trouwden en ineens was dat zo. Ondertussen al zes jaar. Die jaren huwelijk tellen nu in één keer dubbel want je ziet elkaar dubbel zoveel”, lacht Ilse. 


Niet voor publicatie:
De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be.
​Uitgebreid fotomateriaal vind je op foto.dpgmedia.be.

De video kan je delen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/225742?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Maja Keldermans Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde