Topcast voor nieuwe Vlaamse fictiereeks Een Goed Jaar

Topcast voor nieuwe Vlaamse fictiereeks Een Goed Jaar

Opnamen starten vandaag maandag 7 oktober en lopen tot februari 2020.

© foto Joke Devynck: copyright Luc Gijbels
© foto Joke Devynck: copyright Luc Gijbels

Boris Van Severen (Studio Tarara, Salamander), Jurgen Delnaet (Amigo’s, Cordon 2), Joke Devynck (Vermist, Het Goddelijke Monster), Frances Lefebure (Studio Tarara, Amigo’s) en Kürt Rogiers (Familie, Spitsbroers, Danni Lowinski) zijn maar een paar van de topnamen in deze spannende en dramatische fictiereeks voor VTM. Andere namen van de cast worden later bekendgemaakt.

Regisseur is Kadir Balci die eerder de speelfilms Turquaze en Trouw Met Mij, en de serie Amigo’s draaide.

Een Goed Jaar werd gecreëerd en geschreven door Jean-Claude van Rijckeghem en Pierre Declercq die samen ook reeds  Amigo’s schreven.

Producenten zijn Bruno Wyndaele en Dries Phlypo voor het nieuwe productiehuis Mockingbird.

In Een Goed Jaar stoten twee mannen in de Ardennen per toeval op een kelder met wapens en wijn uit WOII. Ze hebben allebei dringend geld nodig en pretenderen de wijnkelder van Hitler te hebben gevonden. Hun oplichtersverhaal loopt helemaal uit de hand.

Een Goed Jaar was in april van dit jaar geselecteerd voor het tweede Cannes Drama Creative Forum, als één van 12 projecten uit 376 inzendingen uit 41 landen. Vakblad Screen International sprak van een “hot new project” met een originele pitch.

In Nederland wordt de reeks gecoproduceerd door The Film Kitchen en zal ze te zien zijn op Videoland.

De reeks kreeg reeds de steun van het Mediafonds van het VAF, De Belgische Tax Shelter ism Belga Productions, de Nederlandse Production Incentive en Wallimage.

Niet voor publicatie: De portretten van Boris Van Severen, Jürgen Delnaet, Kürt Rogiers en Frances Lefebure zijn terug te vinden op Persweb. Foto van Joke Devynck is copyright Luc Gijbels.

 

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde