Telefacts Zomer: terreur in Nice en een nieuw gezicht voor Maurice

Telefacts Zomer: terreur in Nice en een nieuw gezicht voor Maurice

Dinsdag 14 en donderdag 16 juli om 21.55 bij VTM

Totaal onverwacht reed een vrachtwagen op 14 juli 2016 in op een mensenmassa op de Promenade des Anglais in Nice, Frankrijk. Exact vier jaar later, op dinsdag 14 juli om 21.55, brengt Telefacts Zomer een unieke reconstructie van deze fatale avond. 

Het bewuste drama speelde zich af net na het vuurwerk ter gelegenheid van de nationale feestdag. 400 mensen raakten gewond en 86 mensen lieten het leven, onder wie ook de driejarige Yanis. "Ik hoorde de lichamen tegen de vrachtwagen knallen", getuigt de papa van Yanis. Vier jaar na datum is één vraag nog steeds onbeantwoord: had deze aanslag vermeden kunnen worden?

Op donderdag 16 juli om 21.55 brengt Telefacts Zomer een unieke inkijk in het leven van Maurice (64) en zijn chirurg Daniel. Voor Maurice stond de tijd even stil toen hij tijdens een jachtongeluk misvormd geraakte in het aangezicht. Een gezichtstransplantatie is zijn enige optie, maar ook een enorm risico. Hij heeft amper vijftig procent kans om de operatie te overleven, maar wil het er toch op wagen. Kijkers worden meegenomen tijdens zijn traject naar een nieuw gezicht en deze gevaarlijke operatie. Hoe gaan beiden om met het risico en hoe belangrijk is deze operatie voor hen? "Het moet lukken, er is geen plan B."


Niet voor publicatie:
De foto's uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be/
Fotomateriaal vind je op https://persweb.be/

Machteld Paredis Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde