Skip to Content
Telefacts Zomer reconstrueert de zeven dagen voor het huwelijk van Prins Charles en Diana

Telefacts Zomer reconstrueert de zeven dagen voor het huwelijk van Prins Charles en Diana

Donderdag 29 juli om 23.20 bij VTM en op VTM GO

Story image

Morgen, donderdag 29 juli, is het exact 40 jaar geleden dat Prins Charles en Diana Spencer in het huwelijksbootje stapten. Die zomer van 1981 keken 750 miljoen mensen overal ter wereld mee naar het koninklijke huwelijk van de eeuw. Maar achter de schermen loopt er van alles mis. Telefacts Zomer brengt morgen, donderdag 29 juli om 23.20, een reconstructie van de zeven dagen voor het huwelijk van Charles en Diana. 

Een week voor het huwelijk ging Diana het kantoor binnen van de persoonlijke secretaris van prins Charles. Ze vond er een pakje met een gouden armband met Camilla’s naam op. Biograaf Christopher Wilson: “Ze barstte helemaal in tranen uit. Ze was er kapot van. Dit was duidelijk het afscheidscadeau van prins Charles voor Camilla. Charles' reactie was: “Ik heb een cadeau gekocht voor een heel goede vriendin”. Maar elke vrouw zal begrijpen dat dat nogal verdacht is.” 

Voor de verloving had Charles met z’n kring van vertrouwelingen gemijmerd over het leeftijdsverschil van 12 jaar, haar jeugdigheid en gebrek aan ervaring. Charles vertelde zelfs aan vrienden dat hij ‘verward en ongerust’ was, en bang om een belofte te doen waar hij later misschien spijt van zou krijgen. Journalist Ingrid Seward: “Prins Charles zei altijd: Ik wil het juiste doen voor mijn land, ik wil het juiste doen voor mijn familie. Ik denk dat hij diep in z'n hart wist dat ze niks gemeen hadden.” In het openbaar vormden ze een front. Maar privé was er twijfel, angst en hartzeer. 


Niet voor publicatie:

De foto uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be

Maja Keldermans Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde