Telefacts Zomer: Jackpot voor het leven en de ineenstorting van de Marandi-brug in beeld

Telefacts Zomer: Jackpot voor het leven en de ineenstorting van de Marandi-brug in beeld

Dinsdag 11 en donderdag 13 augustus om 21.55

In de Verenigde Staten is de loterij een begrip. Elke week wagen miljoenen Amerikanen hun kans op een droomleven en zo worden jaarlijks bijna 80 miljard lottobiljetten en krasloten verkocht. Hoe ziet het leven eruit van een plotsklapse multimiljonair?  Telefacts Zomer spreekt op dinsdag 11 augustus om 21.55 met enkele van deze geluksvogels wiens leven drastisch veranderde. 

Zoals het hoort zijn er met de lotto duizelingwekkende bedragen te winnen in de Verenigde Staten. Vorig jaar bedroeg de jackpot in South-Carolina een recordbedrag van bijna anderhalf miljard euro. De winnaars werden er onthaald als rocksterren. Maar al die hopen geld kunnen ook snel naar het hoofd stijgen, en bij sommigen vliegen al die dollars al snel de deur uit. 

Story image
Story image

Ongeveer twee jaar geleden, op 14 augustus 2018, stortte in Genua de Morandi-brug in. 43 mensen sterven, 600 mensen worden plotsklaps dakloos. Ondanks vele waarschuwingen, en door jarenlange besparingen gebeurt wat velen nooit hadden kunnen vermoeden. Telefacts Zomer praat met slachtoffers en brengt op donderdag 13 augustus om 21.55 een reconstructie van de gigant die nooit leek te kunnen vallen, maar die door jarenlange verwaarlozing uiteindelijk tegen de grond ging. Twee jaar later is nog steeds onduidelijk wie de schuldigen zijn van deze tragedie.


Niet voor publicatie:
De foto's uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be/
Fotomateriaal vind je op https://persweb.be/

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde