Telefacts Zomer duikt mee in de wereld van Britse afvalverwerkers

Telefacts Zomer duikt mee in de wereld van Britse afvalverwerkers

Dubbelaflevering op dinsdag 28 en donderdag 30 juli om 21.50 bij VTM

Wereldwijd produceren we met z'n allen zo'n twee miljard ton afval per jaar. Die afvalberg wordt elk jaar groter, ook bij onze Britse buren. In het Verenigd Koninkrijk alleen al wordt jaarlijks meer dan 200 miljoen ton vuilnis opgehaald. Telefacts Zomer loopt op dinsdag 28 en donderdag 30 juli om 21.50 twee afleveringen lang mee met de Britse afvalverwerkers.

Tussen het afval vinden ze onder meer hondenvoer, juwelen, Nintendo's, antieke dildo's en zelfs een Boeing 737. "Jammer dat zo'n groot beest eraan moet", zegt Mark Gregory, die vliegtuigen ontmantelt en de onderdelen voor miljoenen euro's verkoopt. En tussen de rommel op het stort doen de afvalverwerkers soms ook akelige ontdekkingen, zoals menselijke resten.


Niet voor publicatie:
De foto's uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be/
Fotomateriaal vind je op https://persweb.be/

Machteld Paredis Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde