Telefacts Zomer: ‘De gravin en de Russische miljardair’, en ‘Het Zwitsers massatoerisme’

Telefacts Zomer: ‘De gravin en de Russische miljardair’, en ‘Het Zwitsers massatoerisme’

Dinsdag 30 juni en donderdag 2 juli om 21.55

Op dinsdag 30 juni zoemt Telefacts Zomer in op het hallucinante verhaal van De Britse gravin Alexandra Tolstoj. Tolstoj beleeft een sprookjesromance en werd verliefd op één van de rijkste en machtigste mannen van Rusland, de miljardair Sergej Pugachev. Het koppel krijgt al snel kinderen en leidt een luxeleven in villa's en landhuizen over de hele wereld. De Russische miljardair Pugachev heeft connecties tot in de hoogste politieke kringen, zo is hij een trouwe vriend van de Russische president, Vladimir Poetin. Tot hij bij Poetin uit de gratie valt en het koppel opgejaagd wild wordt. Het gezin moet onderduiken en Pugachev overleeft ternauwernood enkele aanslagen op zijn leven. De klauwen van Rusland reiken ver en het koppel is nergens meer welkom. Sergej Pugachev: “Veel mensen belden me: Ze willen je vermoorden. Wees voorzichtig.” De dreiging vanuit Rusland zet ook het sprookje tussen de twee zwaar onder druk. Hoe dat afloopt, ziet u in ‘De gravin en de Russische miljardair’ op dinsdag 30 juni om 21.55.

Op donderdag 2 juli duikt Telefacts Zomer in ‘Het Zwitsers massatoerisme’. De zomervakantie zal er dit jaar anders uitzien. Massatoerisme is alleszins uitgesloten en daar zullen de inwoners van het Zwitserse Luzern blij mee zijn. De laatste jaren werd het dorp een ware trekpleister voor toeristen van over de hele wereld. De 80.000 inwoners kregen vorig jaar zo’n 10 miljoen bezoekers. Voor projectontwikkelaars en horeca-uitbaters een zegen, maar voor de lokale bevolking eerder een vloek. Waarom wordt Zwitserland zo onder de voet gelopen door toeristen? En wat doet dit met een klein landje dat zo graag wil vasthouden aan tradities en oude gewoontes? ‘Het Zwitsers massatoerisme’, donderdag 2 juli in Telefacts Zomer om 21.55.

Niet voor publicatie:
Foto’s uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be
Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://persweb.be

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde