Telefacts Zomer: bouwen aan een luxe cruiseschip tegen de klok en extravagantie in Florida Keys

Telefacts Zomer: bouwen aan een luxe cruiseschip tegen de klok en extravagantie in Florida Keys

Dinsdag 21 juli om 21.55 en donderdag 23 juli om 21.45 bij VTM

De Seven Seas Explorer, het meest luxueuze cruiseschip van de wereld, bouwen is een titanenwerk. Het schip moet groot, veilig én exclusief zijn. Maar het moet vooral snel klaar zijn, want de gigantische investering van 405 miljoen euro moet renderen. Telefacts Zomer neemt de kijker op dinsdag 21 juli om 21.55 mee doorheen het bouwtraject van dit luxe cruiseschip tegen de klok.  

Tijdens de bouw van de Seven Seas Explorer komen de ontwerpers voor heel wat problemen te staan. “Gewicht is één van de grootste bezorgdheden", verklaart de hoofdontwerper. "Het meeste gewicht moet in de lagere dekken komen. Als je voor stenen vloeren kiest, moet je dat op de bovenste dekken beperken. Hoe hoger je gaat, hoe lichter de materialen die je gebruikt”. Maar de duurste en chiqueste suites zitten helemaal boven op het dek, en die vragen net de meest luxueuze afwerking. Het wordt een race tegen de klok.

En op donderdag 23 juli is er om 21.45 nog meer luxe en extravagantie, want Telefacts Zomer reist naar Florida Keys. De eilandjes ten zuiden van Miami staan voor veel Amerikanen synoniem voor vrijheid, feesten, duiken, zon en drank. Maar ook voor optochten, verkleden en losbandige feestjes. Op Florida Keys is alles toegestaan en dan vooral tijdens het Fantasy Fest. Elk jaar komen duizenden nudisten naar dit unieke festival. Wat in de rest van de Verenigde Staten onmogelijk en onaanvaardbaar lijkt, is in Florida Keys het handelsmerk geworden. 

En de Keys zijn ook een plek van extremen. De vastgoedprijzen liggen er dubbel zo hoog als in de rest van de VS. De armen mogen er wel werken, maar een woning kunnen ze vaak niet meer betalen. De superrijken hebben er dan weer een een privé-eiland en baden er in luxe.


Niet voor publicatie:
De foto's uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be/
Fotomateriaal vind je op https://persweb.be/

Machteld Paredis Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde