Telefacts zendt reportage over Julie Van Espen toch uit

Telefacts zendt reportage over Julie Van Espen toch uit

Vandaag, dinsdag 5 mei, om 21.35 bij VTM

Precies één jaar geleden werd Julie Van Espen vermoord. Naar aanleiding hiervan zou Telefacts vorige week dinsdag een reportage uitzenden waarbij ook speurders hun persoonlijk relaas van de fatale uren gaven. Maar nadat de advocaten van Steve Bakelmans ermee dreigden een klacht in te dienen tegen de twee speurders, besloot Telefacts de reportage niet uit te zenden om de speurders te beschermen tegen een eventuele klacht. 

Telefacts heeft nu toch besloten om vandaag, dinsdag 5 mei 2020 om 21.35, de reportage uit te zenden bij VTM. "We vonden het absoluut nodig om de reportage alsnog te brengen", zegt Jonas Muylaert, Chef Telefacts. "We hebben de speurders uit de reportage gehaald, om er zeker van te zijn dat ze niet vervolgd kunnen worden. We hebben de voorbije dagen overlegd met politie en parket. Nu is er voor ons geen enkele reden meer om de reconstructie niet te brengen.”

Zo is in de reportage de nonkel van Steve Bakelmans te zien, die voor het eerst op beeld getuigt. "Steve vertrouwde me ooit toe dat hij geen mens was om los te lopen. Hij voelde zich altijd onderdrukt. Eigenlijk is hij nooit gelukkig geweest." Jean-Pierre Bakelmans praat onomwonden over de jaren voor de moord, toen Steve Bakelmans bij hem inwoonde: "Heel de familie had van hem afstand genomen. Wij hadden dat misschien ook moeten doen, maar we zijn lang naïef geweest." 

Niet voor publicatie:
De foto's uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be/
Fotomateriaal vind je op https://persweb.be/

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde