Skip to Content
Telefacts volgt weesrendiertje Holy Moly tijdens eerste opdracht voor de kerstman

Telefacts volgt weesrendiertje Holy Moly tijdens eerste opdracht voor de kerstman

Nu zondag 19 december om 22u10 bij VTM

Story image

Om de kijker volop in de kerstsfeer te brengen, trekt Telefacts aanstaande zondag naar de Schotse Highlands. Daar leeft de enige kudde rendieren van het Verenigd Koninkrijk. De 150 wilde dieren leven er in de vrije natuur, maar de herders van het rendierencentrum houden wel een oogje in het zeil. Om de rendieren goed te kunnen verzorgen, moet het centrum op zoek naar inkomsten. De herders organiseren daarom rondleidingen en excursies, maar ook de rendieren hebben een job: tijdens kerstshows doorheen het Verenigd Koninkrijk trekken ze de slee van de kerstman voort. 

Dat is echter geen koud kunstje. De rendieren kunnen de slee niet zomaar trekken, maar worden eerst opgeleid in de rendierschool. Herder Andi denkt dat dit voor Dr. Seuss, een mannetje van 3 jaar oud met een indrukwekkend gewei, geen al te moeilijke opgave wordt: “Dr. Seuss is een heel vriendelijk kereltje en hij is graag onder de mensen. Ik hoop dat het een makkie wordt voor hem om de slee te trekken”.

Maar dan is er ook nog Holy Moly, een jong kalfje van 4 maanden oud. Ze verloor haar moeder, wordt uitgestoten door de kudde en heeft bovendien een gebroken gewei. Toch hoopt herder Lotti dat ook zij kan deelnemen aan de opleiding en furore zal maken als trekker van de kerstslee: “Holy Moly staat er helemaal alleen voor. Niemand verdedigt haar. Dus we moeten haar extra onder onze hoede nemen. Ze is zo klein en schattig, ik  ben smoorverliefd op haar. Ik duim dat ze de opleiding tot een goed einde kan brengen”.

Zal Holy Moly sterk en sociaal genoeg zijn om samen met de andere rendieren de kerstslee te trekken? Telefacts volgt het diertje tijdens haar eerste opdracht voor de kerstman, nu zondag om 22u10 bij VTM. 

De afleveringen van Telefacts zijn ook te (her)bekijken op VTM GO.


Niet voor publicatie:

De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be

Uitgebreid fotomateriaal vind je op foto.dpgmedia.be


Lieze Schoofs Press Officer DPG Media

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde