Telefacts Special: reizen in tijden van corona

Telefacts Special: reizen in tijden van corona

Morgen, dinsdag 19 mei, om 21.35 bij VTM

Story image

De zomervakantie zal voor de meeste Vlamingen niet meer hetzelfde zijn. Veel reizen zullen wellicht niet meer kunnen doorgaan en wie wél nog kan reizen, vraagt zich vooral af hoe veilig dit wel zal zijn. In een speciale uitzending maakt Telefacts morgen, dinsdag 19 mei om 21.35, de balans op. Kan er überhaupt nog gereisd worden? Wat zal er veranderen? Wat betekent dit financieel voor de reissector en voor de consument? En wat zijn de alternatieven voor wie veilig vakantie wil nemen in eigen land? 

Samen met viroloog Marc Van Ranst en Robrecht Willaert - hoofdredacteur Travel Magazine - beantwoordt Telefacts alle vragen over reizen deze zomer en in de toekomst. “Er komt een tweede 9/11 op ons af. Reizen zal nooit meer hetzelfde zijn, maar we zullen ons allen moeten aanpassen aan een nieuwe realiteit”, zegt Willaert. “Het massatoerisme is voorbij. We gaan naar een nieuw, elitair toerisme waarbij all-in-hotels zich zullen moeten aanpassen.” 

Nu is al zeker dat dé trend van deze zomer staycation zal zijn. Volgens Marc Van Ranst zullen vele Vlamingen hun land herontdekken. En wie weet, zelfs hun eigen tuin. Telefacts zocht uit wat de alternatieven zijn voor wie vakantie wil beleven van thuis uit en wat de trends worden voor de zomer van 2020. 

Niet voor publicatie:
Foto’s uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be
Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://persweb.be

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde