Skip to Content
Telefacts NU reconstrueert hoe zaak Bart De Pauw voor het eerst in openbaarheid kwam: echtgenote Ines De Vos geeft eerste tv-interview

Telefacts NU reconstrueert hoe zaak Bart De Pauw voor het eerst in openbaarheid kwam: echtgenote Ines De Vos geeft eerste tv-interview

Nieuw seizoen vanaf morgen, donderdag 4 februari, om 21.50 bij VTM en op VTM GO

Telefacts NU, het journalistieke onderzoeksprogramma van VTM NIEUWS, brengt vanaf morgen, donderdag 4 februari om 21.50, opnieuw onthullende reportages over thema’s die Vlaanderen bezighouden. Beginnen doet Telefacts NU met een gedetailleerde reconstructie van hoe de zaak Bart De Pauw in de openbaarheid kwam. De bekende tv-maker wordt beschuldigd van stalking van meerdere vrouwen en elektronische overlast. Voor het eerst geeft de echtgenote van Bart De Pauw op televisie haar versie van de feiten. 

Ines de Vos, echtgenote van Bart De Pauw: "Ik vind het heel belangrijk dat dit verhaal gekend is. Op dit moment weet niemand wat er écht gebeurd is. Iedereen begint steeds bij de videoboodschap van Bart (nvdr: Bart De Pauw maakte in een videoboodschap bekend dat de VRT de samenwerking had stopgezet). Maar er is zoveel dat daaraan vooraf is gegaan dat niet klopt. Het ontslag van Bart stinkt."

De Vos spreekt er als zaakvoerster van Koeken Troef, het productiehuis van Bart De Pauw dat na de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag bijna over de kop ging. Maar ze spreekt ook als moeder van drie kinderen en echtgenote van Bart De Pauw: "Ik neem het hem echt ongelooflijk kwalijk."

Nieuwe elementen

De reconstructie van Telefacts NU legt eveneens elementen bloot die een nieuw licht werpen op het ontslag van Bart De Pauw bij de VRT. De redactie van Telefacts NU contacteerde hiervoor alle betrokken partijen in de zaak: alle negen vrouwen die zich burgerlijke partij stelden en hun advocaat, de familie De Pauw en de betrokken medewerkers bij de VRT.  

Niet iedereen wenste on the record te reageren. Alle betrokken partijen kregen evenwel de mogelijkheid om te reageren op de informatie die de reconstructie blootlegt, tot net voor publicatie. 

Onderzoeksjournalist Thomas Van Hemeledonck: "Ons onderzoek legt een aantal nieuwe elementen bloot die relevant zijn  in de totstandkoming van de zaak De Pauw. Wij doen geen uitspraken over schuld of onschuld. Dat is de taak van een rechter, niet van een journalist. Wel vinden we het belangrijk om na te gaan hoe het dossier rond De Pauw is gevormd, op basis van welke elementen en gedragingen.”

Het nieuwe seizoen van Telefacts NU start morgen, donderdag 4 februari, om 21.50 bij VTM en op VTM GO.

Story image

Niet voor publicatie:

De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of via foto.dpgmedia.be.

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde