Skip to Content
Stefaan Degand openhartig over het overlijden van zijn vrouw in Een Echte Job

Stefaan Degand openhartig over het overlijden van zijn vrouw in Een Echte Job

Aflevering 6 op donderdag 17 februari om 20u35 bij VTM

De vijf bekende Vlamingen trekken nu donderdag, 17 februari om 20u35, nog een laatste keer hun uniformen aan om het beste van zichzelf te geven tijdens de allerlaatste shift in het ziekenhuis. Stefaan kwam sinds het overlijden van zijn vrouw nauwelijks nog in een ziekenhuis, tot nu. Hij vertelt zijn collega’s openhartig over het moment waarop hij afscheid moest nemen van zijn vrouw: “Op twee uur tijd was ze weg. Wij waren in een B&B en ‘s morgens had ze hoofdpijn. Tegen de middag werd dat erger en moest ze ook braken. We hebben de ambulance gebeld en twee uur later kwam het verdict. Ze was waarschijnlijk al hersendood in de ambulance. Julie was ook zes maanden zwanger op dat moment maar we hebben ervoor gekozen om het leven van het kindje niet te rekken aan de machines.”  

Bekijk hier de preview uit de aflevering: 

Op de afdeling geriatrie heeft de goedlachse Mia het hart van Jonas gestolen. Door haar verblijf in het ziekenhuis heeft ze haar hondje al vier maanden niet gezien. Jonas lokt Mia daarom met een smoesje naar de tuin van het ziekenhuis waar haar een heuse verrassing staat te wachten… En er gaan nog meer wensen in vervulling. Nora hoopte al vanaf haar eerste stagedag dat ze een operatie mocht bijwonen en nu is het eindelijk zover. Ze mag een nekoperatie van wel heel dichtbij meemaken. “Ik vond het heel interessant om te zien. Ik keek er echt wel naar uit”, vertelt Nora. 

Frances wil op haar laatste dag vooral de tijd nemen om afscheid te nemen van haar collega’s. Voor mentor Hannelore heeft ze nog een speciaal cadeau bij en dat maakt bij hen beiden heel wat emoties los. “Jij bent echt zo een moedige, jonge en sterke vrouw. Je bent jonger dan ik maar ik voelde me vaak het jonkie naast jou”, vertelt Frances. Ook Joris heeft een speciaal afscheidscadeau voor zijn mentor Bart in elkaar gebokst. Hij is niet de man van het kleine gebaar en roept dus de hele afdeling samen om getuige te zijn van zijn cadeau aan Bart… 

Een Echte Job op donderdag 17 februari om 20u35 bij VTM en ook op VTM GO.


Niet voor publicatie: 

De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.

Bovenstaande preview is over te nemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/282652?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Maja Keldermans Sr. Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde