Skip to Content
Spoorwegen fixen, een treinwagon trekken en kilo’s stenen scheppen: loodzware uitdagingen in De Sterkste Handen

Spoorwegen fixen, een treinwagon trekken en kilo’s stenen scheppen: loodzware uitdagingen in De Sterkste Handen

Aflevering 2 op dinsdag 2 november om 20u35 bij VTM

Story image

Vorige week in De Sterkste Handen werd het uithoudingsvermogen en geduld van de 10 kandidaten stevig op de proef gesteld. Hoofdinspecteur Daisy en vloerder Kenny waren de sterkste metselaars en mochten de twee teams voor de groepscompetitie bepalen. Zo ontstonden de ‘Brekers’ en ‘Staalhard’. Dat laatste team werkte als een geoliede machine en sleepte de eerste ploegoverwinning in de wacht. De stand is dus 1-0 voor Staalhard. Hebben de Brekers genoeg in hun mars om het morgen, dinsdag 2 november om 20u35, tot een gelijke stand te brengen? En wie valt af na de eerste individuele opdracht? 

Natalia en Sergio schotelen de kandidaten dit keer een loodzware opdracht voor in de ploegcompetitie: elk team moet een ontbrekend stuk spoorweg repareren. En dat is nog niet alles want nadien moeten ze als team een treinwagon over dit stuk spoor trekken tot aan een eindpunt. Net zoals vorige week, valt er 5000 euro te winnen. De Brekers hebben alvast een streepje voor met spoorwegarbeider Olivier. “Ik werk bij Infrabel dus dit is een thuismatch voor mij. De spoorweg hunkert naar mij”, lacht hij. Al geeft Staalhard zich niet zomaar gewonnen. “We gaan ze pakken! We gaan voor een 2-0”, klinkt het vastberaden. En dan is het tijd om aan het werk te gaan. Terwijl het ene team gestructureerd werkt, doet het andere team alles kriskras door elkaar. Maar wie haalt als eerste de finish?

In de individuele competitie krijgen de kandidaten een eerste job voorgeschoteld en gaan ze van 10 naar 9. “Er kan maar één iemand dé Sterkste Handen hebben”, benadrukt Natalia. De kandidaten moeten drie keer hun lichaamsgewicht scheppen in stenen. “Als jij je eigen gewicht in kolen moest scheppen, dan stond je hier morgen nog”, lacht Natalia tegen Sergio. De traagste twee kandidaten moeten overwerken en het in een duel tegen elkaar opnemen. Wie afvalt, valt uit de individuele competitie. Maar nog voor de opdracht goed en wel van start gegaan is, wordt één van de kandidaten onwel… 


Niet voor publicatie: 
​De foto's uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be/
​Uitgebreid fotomateriaal vind je op foto.dpgmedia.be

Maja Keldermans Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde