Spelen Bart en Guy hun rol tot aan het gaatje of vallen ze door de mand? Bondgenoten of verraders: wie wint de finale van De Verraders?

Spelen Bart en Guy hun rol tot aan het gaatje of vallen ze door de mand? Bondgenoten of verraders: wie wint de finale van De Verraders?

Op zondag 19 november om 19u55 en aansluitend in De Verraders: De Ronde Tafel om 21u20 bij VTM

Story image

Vijf bondgenoten. Twee verraders. Nu zondag 19 november is het voor alle partijen tijd om kleur te bekennen in De Verraders. De voorbije weken waren ruim 900.000 kijkers, goed voor 36% marktaandeel*, getuige van een absolute mindfuck en dat is in de finale niet anders. Integendeel. Weloverwogen plannen worden overboord gegooid, verdachtmakingen vliegen in het rond en alle kandidaten voelen elkaars hete adem in de rug. Wordt de glansrol van verraders Bart Appeltans en Guy T’Sjoen zondag bekroond met een overwinning? Of worden ze voor de eindmeet nog ontmaskerd door bondgenoten Véronique De Kock, Hans Van Alphen, Elodie Gabias, Sarah Puttemans en Franky De Smet-Van Damme? In de razend spannende finale worden alle kaarten op tafel gelegd.

Voor ze aan de finale Ronde Tafel plaatsnemen gaan verraders Bart en Guy de laatste nacht in. Ze mogen nog één bondgenoot vermoorden, die de finale dus nét niet zal halen. Welke vier bondgenoten nemen ze mee naar die finale? Dat ontdekt de groep pas tijdens de volgende missie. Daarin wordt een laatste keer gestreden voor twee dolken, die een dubbele stem opleveren aan de allesbeslissende Ronde Tafel. Staf maakt de groep voor dag en dauw wakker en dropt hen in een nabijgelegen bos. De vier deelnemers die het snelst een parcours afleggen, krijgen toegang tot de wapenkamer.

Na de missie gaat het in één rechte lijn naar de ultieme Ronde Tafel. Voor het zover is bellen de finalisten nog even naar het thuisfront. “Ik moet een geheimpje verklappen”, klinkt het wanneer verrader Bart zijn partner opbelt.

Bekijk de preview hier:

Nadien is het tijd om posities in te nemen. “Tien dagen geleden zaten we hier met twintig onschuldige kandidaten”, steekt Staf van wal. “Vandaag gaan we stemmen tot we nog met drie mensen aan tafel zitten of tot jullie unaniem beslissen om te stoppen als jullie zeker zijn dat alle verraders naar huis zijn. En nog specialer is dat wie verbannen wordt zijn of haar identiteit niet meer meteen kenbaar maakt. Pas aan het einde van de stemming maken we bekend wie er nog rond de tafel zit. Zit daar een verrader tussen dan wint die verrader. Zijn het bondgenoten, dan winnen de bondgenoten.” Om het spel te winnen moet er straks dus minstens één verrader alle stemmingen aan de Ronde Tafel overleven. Kunnen Bart en Guy hun identiteit verborgen houden? Of slagen de bondgenoten erin om hen te ontmaskeren? Wie wint De Verraders?

Volgende week zondag 26 november zendt VTM om 19u55 de reünie-aflevering uit van De Verraders, waarin de deelnemers terugblikken op het avontuur en de onvergetelijke mindgame die ze hebben gespeeld.

Vincent Fierens gooit samen Astrid Coppens, Kim Van Oncen, William Boeva en Frank Boddin nog een laatste keer alle intriges op tafel in aflevering 10 van De Verraders: De Ronde Tafel

In De Verraders: De Ronde Tafel gaat host Vincent Fierens nu zondag om 21u20 dieper in op de ultieme finale van De Verraders. Samen met zijn gasten bespreekt hij het verraad, de leugens, de strategie en het wantrouwen en natuurlijk ook de afloop van het tweede seizoen. Nu zondag schuiven ex-bondgenoten Astrid Coppens en Kim Van Oncen nog een laatste keer aan tafel, samen met superfan William Boeva. Alle drie laten ze hun licht schijnen op het voorbije seizoen en de razend spannende finale. Vincent bespreekt de aflevering ook met Frank Boddin, expert in menselijk gedrag, en blikt met de vermoorde van deze week terug op het avontuur.

Loïc Van Impe ontrafelt de geheimen van bannelingen en vermoorde deelnemers in Het Uur Van De Waarheid op VTM GO

Waar De Verraders stopt, gaat Het Uur Van De Waarheid door op VTM GO. Loïc Van Impe ontvangt meteen na hun vertrek uit het kasteel de slachtoffers van de verraders en de bannelingen en ontrafelt samen met hen de geheimen van het spel. Loïc serveert hen een heerlijke maaltijd terwijl ze hun hart luchten over het gespin in het kasteel. Als kers op de taart onthult Loïc de identiteit van de verraders aan de afvallers. Het Uur Van De Waarheid is elke zondag om 21u20 te zien op VTM GO. 

Niet voor publicatie
​* Absolute cijfers op basis van live, uitgesteld en online kijken, incl. herhaling. Marktaandeel in de doelgroep VVA 18-54.

​De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be.

Bovenstaande preview is over te nemen via deze embedcode:
​<div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/410588?automute=false&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Sylvia De Doncker Sr. Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde