Skip to Content
Sekspoppen en poppers in ‘Club Flo’

Sekspoppen en poppers in ‘Club Flo’

Aflevering 4 op donderdag 10 december om 21.45 bij VTM 2

Seks met poppen, wat is het effect van poppers en bestaat er zoiets als een perfecte leeftijd om ontmaagd te worden? Jitske Van de Veire praat erover met Flo Windey op donderdag 10 december om 21.45 op VTM 2.

Story image

Flo gaat langs bij de West-Vlaamse Rica: zij runt een erotische boetiek en verkoopt en verhuurt er o.a. sekspoppen die gemaakt zijn uit silicone. Een skelet zorgt ervoor dat de pop in verschillende standen kan gezet worden. Rica heeft vijf poppen in de verhuur: de roodharige Olivia en Ann, de donkerharige Vicky, de blonde Betty, en Tina, de vrouw met een kleurtje. Het valt Rica op dat de exotische Tina het minst gekozen wordt omwille van haar kleurtje. Flo begrijpt het niet: “Racisme tussen de poppen?! Ocharme, dat is een keischone pop, ik zou wél kiezen voor Tina!” VUB professor An Jacobs legt uit dat het mogelijk is een relatie te hebben met een pop of met gelijk welk ander object. “Het is een alternatief want het is om allerlei redenen niet voor iedereen in de maatschappij mogelijk om seksualiteit te beleven zoals je wil. En dan kan zo’n pop een oplossing zijn.

Dominique Vandijck werkt voor het antigifcentrum en is te gast bij Flo. Hij verklaart wat poppers zijn: “Poppers worden al meer dan 100 jaar gebruikt. Initieel was het een medisch hulpmiddel bij slagaderverkalking en een beginnend hartinfarct. Ze hebben oa invloed op de sluitspieren en dat verklaart waarom het vaak gebruikt wordt bij anale seks.” De ‘roes’ in het hoofd wordt dan weer veroorzaakt door het openzetten van de bloedvaten waardoor de bloeddruk  gevaarlijk laag kan dalen en het hart veel sneller gaat kloppen. 

Story image

Ook genderdysforie (het gevoel dat je genderidentiteit niet overeenkomt met je lichaam) komt aan bod in een sterke getuigenis van de 29-jarige Sem. Emiel, die zich identificeert als non-binair, geeft tips over het gebruik van gender neutrale voornaamwoorden. 

Jitske Van de Veire is woordvoerder van Wel Jong, Niet Hetero. Ze postte onlangs op Instagram dat ze op haar 21ste ontmaagd werd. Dit lokte enorm veel reacties uit. Blijkt dat er op de ontmaagdingsleeftijd toch wel een taboe heerst.

Deze aflevering is ook te (her)bekijken op VTM GO.

Niet voor publicatie:
De foto's uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be/
Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://foto.dpgmedia.be
Bovenstaande video is via deze embed code over te nemen: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/185411?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Isabelle Couvreur Press Officer, DPG Media

 

 

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde