Skip to Content
Schieten cupido’s Frances en Ruth raak bij de eerste drie dates?

Schieten cupido’s Frances en Ruth raak bij de eerste drie dates?

Cupido Ofzo: vanaf morgen, woensdag 17 november, om 21u45 bij VTM

Story image

Het leukste datingbureau van Vlaanderen is terug met een nieuw seizoen. In de eerste aflevering van Cupido Ofzo op woensdag 17 november helpen Frances Lefebure en Ruth Beeckmans drie vrijgezellen die op zoek zijn naar de liefde aan een leuke date. Voor hen is het extra moeilijk om een partner te vinden omdat hun stoornis of beperking die liefde in de weg staat. Met een blind date op maat geven Frances en Ruth hen een duwtje in de rug. Loopt die goed, dan toont Cupido Ofzo dit seizoen ook het verdere verloop van hun avontuur. Ze leren niet alleen elkaar, maar ook elkaars leefwereld en vrienden en familie beter kennen. Ruth en Frances gaan bovendien nog een stapje verder, want voor wie de eerste date geen succes is, organiseren ze een nieuwe date. Gaat het avontuur ook zonder hun hulp verder en ontdekken de vrijgezellen het geluk van de liefde? 

Frances pikt de 29-jarige Stef uit Geel thuis op voor zijn blind date. Stef heeft een fysieke beperking en is zelfstandig IT’er, maar “niet de stereotype nerd die de mensen kennen”. In hun zoektocht naar de ideale date voor hem botsen Frances en Ruth op de 24-jarige Tine uit Antwerpen, die eveneens een fysieke beperking heeft. “Ik hoop op iemand die me kan uitdagen”, klinkt het. “Iemand die een beetje aan de nerdy kant is, daar val ik op.” En ook al regent het op hun eerste date pijpenstelen, een beetje water houdt cupido niet tegen. Ook niet tijdens een romantisch boottochtje op het water.

De 22-jarige Dries uit Zottegem heeft autisme en is gepassioneerd door superhelden. Op liefdesvlak belandt hij meestal in de friendzone. “Ik ben misschien een beetje te direct. Op school sprak ik een mooi meisje aan met de openingszin: ‘Zijn je ouders kunstenaars, want jij bent een meesterwerk’.” Een zelfbedachte oneliner die misschien meer succes oogst bij de 22-jarige creatieve duizendpoot Sascha uit Kampenhout, die zelf ook autisme heeft. Ruth heeft een date geregeld waarin hun twee werelden gecombineerd worden: ze moeten creatief aan de slag gaan om een echte superheldenfilmposter te maken. De ideale setting om elkaar wat beter te leren kennen.

Bekijk de preview hier: 

Frances maakt ook kennis met de 21-jarige Klaas uit Zichem, die autisme heeft. “Ik woon alleen en ik vind dat daar een meisje bij hoort”, vertelt hij. “Want ‘s avonds als ik in de zetel zit dan voel ik me soms wel eenzaam. Een perfecte relatie is iemand waar ik gezellige dingen mee kan doen. Samenzijn, maar ook iemand die me ruimte geeft.” En die iemand zou wel eens de 24-jarige Ellen uit Ekeren kunnen zijn... “Ik hoop dat cupido in de roos gaat schieten!

Niet voor publicatie:

Meer informatie over de singles en dates uit aflevering 1 vind je via deze link
​De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be en foto.dpgmedia.be.
Bovenstaande video is over te nemen via deze embedcode:
<div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/263916?automute=false&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Sylvia De Doncker Sr. Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde