Pittige trip door India stelt spijsvertering van Sergio & Axel op de proef

Pittige trip door India stelt spijsvertering van Sergio & Axel op de proef

Sergio & Axel: Van de Kaart: aflevering 3 op woensdag 23 oktober om 21.50

Story image

Sergio Herman en Axel Daeseleire zijn op woensdag 23 oktober toe aan de derde halte van hun culinaire wereldreis, die wekelijks door meer dan een half miljoen kijkers wordt gevolgd. Die brengt hen naar een land dat Axel toch liever aan zich voorbij had laten gaan, maar met één van Sergio’s favoriete keukens: India. “Alles in de Indische keuken heeft smaak en power”, weet de chef. India is dan ook het land van de specerijen en dat zal hun gestel geweten hebben.

Beginnen doen Sergio & Axel in de drukke hoofdstad Delhi, een stad die alle zintuigen tot het uiterste prikkelt. Terwijl Sergio zelfs de heetste chilipeper ter wereld wil proeven, blijft Axel op zijn hoede voor de vele streetfood die er te vinden is. “Ik weet dat je beter voorzichtig bent met het eten in India”, klinkt het. In de grootste sikh-tempel van het land, waar elke dag gratis maaltijden geserveerd worden, moet hij er toch aan geloven. Vooral wanneer blijkt dat er in de tempel geen verspilling wordt geduld en iedereen dus netjes z’n bord moet leegeten. Ook voorzichtige Axel…

Op een immense kruidenmarkt laat de tolk hen proeven van Amla, een typisch kruid dat door Indische mannen wordt gebruikt tegen kaalheid. “Ik denk dat jij wel wat Amla kan gebruiken”, krijgt Axel van de man te horen. Met een lokale nachttrein gaat het nadien richting zuiden, waar ze als echte maharadja’s worden ondergedompeld in weelde. De pittige keuken eist echter meer en meer haar tol. Na een slapeloze nacht “op het potje” wil Sergio wel eens weten waar die explosieve smaken vandaan komen. Dat leidt hen naar een gigantische kwekerij van pepers, waar de heren zelf de handen uit de mouwen mogen steken.

Niet voor publicatie:
Foto's uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be. Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://persweb.be/.

Sylvia De Doncker Sr. Press Officer, DPG Media

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde