Peter Van de Veire en Wendy Van Wanten in de eighties

Peter Van de Veire en Wendy Van Wanten in de eighties

Wat een Jaar!, zaterdag 26 oktober om 20.25 bij VTM

Op zaterdag 26 oktober keert Koen Wauters terug naar 1988 met Peter Van de Veire en Wendy Van Wanten. De soundtrack aan het begin van de aflevering wordt verzorgd door Iris Vandenkerckhove met ‘Je suis amoureuse’, de echte naam van de toen 28-jarige Wendy Van Wanten. In ‘88 gaat ze voornamelijk door het leven als fotomodel. Door haar deelname aan de liedjeswedstrijd De Baccarabeker komt ze op de radar van Jef Rademakers, de bezieler van het soft-erotische televisieprogramma De Pin-Up Club. Gecharmeerd door het pittige karakter van Iris bedenkt Jef Rademakers de naam Wendy Van Wanten en de rest is geschiedenis.

De 17-jarige Peter Van de Veire is in 1988 niet alleen grote fan van de Pin-Up Club, maar ook van Robert Smith, zanger van The Cure. En meer nog van zijn aparte kapsel. Peter gebruikt dan ook alle huis-, tuin- en keukenmiddelen om zijn haar op dezelfde indrukwekkende wijze vorm te geven. Dromen van een dj-carriere deed Peter toen nog niet.

Story image

Zoals elke week trakteert Koen zijn gasten op een drankje, maar deze keer nemen Jonas en Nathalie op geheel eigen wijze deze traktatie voor hun rekening. Geïnspireerd door de film Cocktail waarin Tom Cruise het mooie weer maakt in een cocktailbar beslissen Jonas en Nathalie om zelf hun cocktailkunsten te etaleren.

In 1988 kent de My Little Pony rage een hoogtepunt. Kinderen slijten uren met deze kleine schattigaards. Koen heeft een wel heel groot exemplaar teruggevonden in de kast en da’s maar goed ook, want er zit een Bekende Vlaming in verstopt. Die komt dé tegelplakker van dat jaar zingen: Nothing’s Gonna Change My Love For You van Glenn Medeiros. Welke BV schuilt er in het My Little Pony-pak?

Story image

Niet voor publicatie:
Foto’s uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be
Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://persweb.be

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde