Skip to Content
Pedro Elias charmeert Matthijs van Nieuwkerk in Popquiz

Pedro Elias charmeert Matthijs van Nieuwkerk in Popquiz

Aflevering 4 op donderdag 22 april om 20.40 bij VTM

Op donderdag 22 april om 20.40 stelt presentator Matthijs van Nieuwkerk twee nieuwe bekende Vlamingen en twee duo’s voor die in Popquiz het beste van zichzelf geven. De deelnemende duo’s worden versterkt door Pedro Elias. Als tv-maker heeft hij veel geleerd over geschiedenis, internet, opvoeden en topsport, hij kent het clublied van Barcelona helemaal uit zijn hoofd en is grote fan van de presentator: “Matthijs, mag ik heel even zeggen dat ik een zekere maat van bewondering voor u koester en u graag verwelkom in ons land.” Matthijs is gecharmeerd, maar blijft toch nuchter: “Het helpt je verder niet, maar ik vind het wel ontzettend aardig.” 

Story image

Steven Van Herreweghe is de tweede bekende Vlaming. Hij presenteert quizzen en andere programma’s al sinds eind jaren ‘90, werd ooit De Slimste Mens ter Wereld en maakt vooral graag tv-programma’s waarvoor hij in allerlei muziek- en andere archieven duikt. Hij kent op zich wel veel van muziek, maar de titels blijken zijn achillespees te vormen. “Dat is geen ‘klein’ probleem in een quiz…”, vreest Matthijs. 

De kandidaten zijn Caroline (27, Oostende) en Noémie (28, Oostende), twee hartsvriendinnen. Caroline heeft Noémie kunnen overtuigen om fan te worden van Harry Styles, Noémie probeert nu om André Hazes te introduceren bij Caroline. Hun tegenstanders zijn Wendy (43, Schoten) en Sabine (54, Kapellen), werkgever en werknemer bij een bank, maar toch vooral beste vriendinnen. De klik kwam er toen ze tijdens een teambuilding samen Teardrops van Womack & Womack zongen in de karaokebar. 

Muzikale acrobaten Senne Guns en Laurens ‘Lokko’ Billiet - “het beste muzikale duo dat België heeft voortgebracht sinds Nicole en Hugo”, aldus Matthijs - verzorgen opnieuw live de generiek, alle jingles en voorzien ook een aantal quizrondes van de nodige muziek. Zoals de ronde ‘Cover en kwel’ waarbij deze week bestaande nummers in een schlager-jasje worden gegoten en de teksten - vrij - naar het Nederlands werden vertaald.

Story image

Popquiz met Matthijs van Nieuwkerk, donderdag 22 april om 20.40 bij VTM.

De afleveringen van Popquiz zijn ook te (her)bekijken op VTM GO.

Niet voor publicatie
De foto's uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be/ 

Isabelle Couvreur Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde