Skip to Content
Paul Jambers praat met Renzy Tielens, zoon van een moordenaar

Paul Jambers praat met Renzy Tielens, zoon van een moordenaar

Jambers, Back to the 90’s op dinsdag 11 oktober om 21u55 bij VTM

Op 20 september 1987 werd de toen 39-jarige Daisy Locquet uit Kerkhove doodgeschoten door haar 17 jaar oudere man Arnold Tielens. De nog jonge advocaat van de dader, Piet Van Eeckhaut, pleitte toen onweerstaanbare dwang en Tielens werd vrijgesproken. In 1992 interviewde Jambers de dader over deze afschrikwekkende feiten. Hij wilde weten wat er in hem omging toen hij zijn vrouw doodschoot. 

Anno 2022, 35 jaar na de feiten, heeft Jambers een afspraak met Renzy Tielens, de zoon van Arnold. Na de vrijspraak heeft zijn vader nog 30 jaar geleefd als vrij man. Zo lang heeft Renzy gewacht om in een boek zijn versie van de feiten te geven en dat is een heel ander verhaal. In 1987 was de jongen tien jaar en zag hij de moord op zijn moeder voor zijn ogen gebeuren. Het bepaalde heel zijn verdere leven.

Bekijk hier een fragment uit de aflevering:

Jambers Back to the 90’s, op 11 oktober om 21u55 bij VTM en ook op VTM GO.

Niet voor publicatie
De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.
​Bovenstaand fragment is over te nemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/332497?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Isabelle Couvreur Press Officer, DPG Media

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde