Betekent veiligheidsfout het einde voor ex-wielrenner Jan Bakelants in Special Forces?

Betekent veiligheidsfout het einde voor ex-wielrenner Jan Bakelants in Special Forces?

Aflevering 7 op maandag 3 juni om 20u40 bij VTM

Na vijf intensieve dagen van de Special Forces-opleiding hebben vijf rekruten de strijd gestaakt. Maar nu het einde stilaan in zicht komt, lijkt niemand meer van plan om te stoppen. Naast fysieke inspanningen en mentale veerkracht is het veilig en verantwoord omgaan met wapens een belangrijk onderdeel van de Special Forces-opleiding. De instructeurs zijn duidelijk: wie fouten maakt tegen veiligheid, vliegt er meteen uit. "Mensen die niet luisteren zijn levensgevaarlijk. Het gaat om mensenlevens. Wie niet goed luistert, brengt zichzelf en zijn teamgenoten in gevaar", klinkt het bij de chefs. Het stresslevel van de rekruten schiet de lucht in wanneer ze een echt vuurwapen in handen krijgen. "Ik heb dit echt onderschat, dit is moeilijker dan gedacht", geeft ex-voetballer Olivier Deschacht toe. Ook ex-wielrenner Jan Bakelants is bloednerveus. Hij heeft moeite met de strikte volgorde van de handelingen en vuurt zelfs zonder toestemming van de chefs een kogel af… Betekent dit schot het einde van zijn opleiding? 

Bekijk hier de preview uit de aflevering: 

Voordat het startschot voor de grote eindmissie wordt gegeven, willen de chefs de rekruten onderwerpen aan een laatste test van de dag. In deze test worden ze één voor één, buiten elkaars zicht, aan verschillende proeven onderworpen. Zowel technisch, fysiek als cognitief. Het laatste onderdeel is lopen en oriënteren. De rekruten verdwijnen stuk voor stuk in het donker, precies waar de instructeurs hen willen hebben. Want ze hebben nog een verraderlijke list in petto voor elk van hen...

Special Forces: elke maandag om 20u40 bij VTM en in weekpreview bij Streamz.


Niet voor publicatie:

De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be. Uitgebreid fotomateriaal vind je op foto.dpgmedia.be.

Bovenstaande preview is over te nemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/446605?auto_play=false&pip=false&single_play=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Maja Keldermans Sr. Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde