ONDER EMBARGO TOT VANAVOND OM 21u35: Winnaar derde battle in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’

In de derde battle nam het koppel Dominique en Wendy het op tegen vader en dochter Pino en Claudia. Het traditionele Italiaanse menu viel bij de jury unaniem in de smaak en wint deze battle. “Met je oogjes dicht zit je daar, in Italië”, mijmerde Sergio Herman.

Story image

Het menu van Wendy en Dominique kreeg minder positieve reacties: bij het beenmerg met rundstartaar werd een associatie met The Flintstones gemaakt, bij de snoekbaars was Marcelo Ballardin ‘de gratenkoning’: hij moest niet minder dan 8 visgraten uit zijn mond halen en bij het dessert struikelde Sergio Herman over de pastinaak: “Pastinaak is niet mijn grote vriend en gaat het ook nooit worden. Voor mij mogen die knolletjes ook gewoon onder de grond blijven zitten. ‘t Is leuk gebracht, maar ik vind dit geen dessert.

Het menu van Pino en Claudia krijgt een score van 43 op 60, Wendy en Dominique verlaten de wedstrijd met 35 op 60.

Story image

Ik hoorde sowieso al aan de manier waarop ze de commentaar aan ons overbrachten dat er meer minpunten waren dan bij het menu van Pino en Claudia”, vertelt Dominique. “Het was een heel leuke battle, fantastisch. Ik heb me echt kostelijk geamuseerd. Ik had nooit gedacht - een jaar geleden - dat ik mij in de keuken zo enorm zou amuseren.” 

Pino en Claudia zijn dolgelukkig en formuleren hun blijdschap met weinig, maar krachtige woorden: “We hebben het gehaald! Yes! Italian power!

Claudia en Pino zijn het derde duo dat in een latere fase een eigen pop-up restaurant mag openen. De opnames van deze fase worden omwille van de maatregelen rond het coronavirus later ingepland en uitgezonden.

Punten van de jury
voor Pino en Claudia:
Loïc 8, Piet 7, Anne-Sophie 7, Sofie 7, Marcelo 7, Sergio 7 = 43/60 
voor Wendy en Dominique:
Loïc 6, Piet 5, Anne-Sophie 6, Sofie 6, Marcelo 6, Sergio 6 = 35/60

Niet voor publicatie
De foto's uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be/ 
Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://persweb.be/ 

De video is vanavond na de uitzending, om 21u35 over te nemen via deze gegevens: 
- Visielink naar video: https://video.persgroep.be/a03d9bb5-4bb8-4ce6-94ce-1d1a8d0bc53e-version-1586857723673/a03d9bb5-4bb8-4ce6-94ce-1d1a8d0bc53e-1280-2200.mp4
- Embed code: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/140922?autoplay=true&pip=false&single_play=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Isabelle Couvreur Press Officer, DPG Media

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde