'De Turkse Toets' van Lorenzo en Ayse wint de eerste battle in 'Mijn Keuken Mijn Restaurant'

'De Turkse Toets' van Lorenzo en Ayse wint de eerste battle in 'Mijn Keuken Mijn Restaurant'

De duo’s Lorenzo-Ayse en Dries-Charlotte, respectievelijk eerste en laatste uit beide groepen, namen het vandaag, dinsdag 7 april, tegen elkaar op in een eerste spannende battle in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ bij VTM. De jury gaf de meeste punten aan Lorenzo en Ayse die dus als eerste geselecteerd zijn om in een latere fase een eigen restaurant te openen.

Story image

Dries en Charlotte serveerden skrei bij het hoofdgerecht: “Terug vis, heel ambitieus. We hebben al eens rauwe vis gegeven door tijdsgebrek, ze gaan dus met argusogen zitten kijken naar de cuisson”, besefte Dries. Maar deze keer lukte het hen wél. “Ik denk dat we de story over de makreel snel moeten vergeten. Dat stukje heb je nu wel rechtgezet”, besloot Sergio Herman. En Piet Huysentruyt deed er nog een schepje bovenop: “Cuisson perfection. Je gaat deze cuisson in veel restaurants niet vinden.” 

Het koppel Lorenzo en Ayse heeft als ambitie om een eigen zaak te starten en de echte Turkse keuken te tonen. Die missie is alvast geslaagd: “Lorenzo, Ayse, gefeliciteerd met het brengen van de Ottomaanse keuken, want je bent daarin geslaagd”, besloot Piet Huysentruyt, die bij hun dessert zelfs zijn bord aflikte. En er waren nog meer complimenten: “Ik heb nog nooit zo’n lekker dessert gegeten met kaas. Echt waar, was super lekker”, analyseerde Marcelo Ballardin. Sergio Herman vervolgde: “Ik ga één ding zeggen: jullie hebben de Turkse vlag hier vandaag op deze plek gepland. En ik denk dat ze daar heel trots op mogen zijn. Fantastisch!”.

Nadat de zes juryleden hun punten gaven, zijn Lorenzo en Ayse het eerste duo dat een eigen restaurant mag openen. Deze fase zal door de maatregelen rond het coronavirus op een later tijdstip opgenomen en uitgezonden worden.

Ongelooflijk! Er gaan gewoon mensen bij ons komen eten in ons restaurant! Crazy! Waanzin!”, glundert Ayse en Lorenzo beseft: “Het circus is nog niet gedaan voor ons”.

Dries en Charlotte verlaten de wedstrijd met opgeheven hoofd: “Te mogen koken voor 6 topchefs en daar 32/60 voor krijgen, wat toch niet gebuisd is, dan ben ik eigenlijk wel blij”, aldus Charlotte.

Punten van de jury:
voor Lorenzo-Ayse:
Loïc 7, Piet 6, Anne-Sophie 7, Sofie 7, Marcelo 7, Sergio 7 = 41/60
voor Dries-Charlotte:
Loïc 5, Piet 5, Anne-Sophie 6, Sofie 6, Marcelo 5, Sergio 5 = 32/60

De inzet van de battles is een ticket naar de volgende ronde en het openen van een eigen restaurant. Deze fase zal door de maatregelen rond het coronavirus op een later tijdstip opgenomen en uitgezonden worden.


Niet voor publicatie:
De foto's uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be/
Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://persweb.be/

De video is vanavond na de uitzending, om 21u35 over te nemen via deze gegevens:
- Visielink naar video: https://video.persgroep.be/83cef67c-0689-44b2-bab0-4684d578b68b-version-1586258287811/83cef67c-0689-44b2-bab0-4684d578b68b-1280-2200.mp4
- Externe embed: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/139638?automute=false&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Isabelle Couvreur Press Officer, DPG Media

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde