Nieuwe gezichten in het bekendste politiekorps van het land

Nieuwe gezichten in het bekendste politiekorps van het land

Twaalfde seizoen van De Buurtpolitie, vanaf maandag 2 september elke weekdag om 18.20 bij VTM

Story image

Dempsey Hendrickx, Junes Lazaar, Lisa Gerlo en Idalie Samad versterken vanaf maandag 2 september het bekende politiekorps van Vlaanderen, in het 12de seizoen van De Buurtpolitie. Het productiehuis Zodiak Belgium introduceert in aflevering 1 meteen 4 stagiairs die dromen van een carrière als agent en stage lopen in het politiekantoor. Soms zullen de nieuwe personages in duo aantreden, soms assisteren ze commissaris Berckmans. Werkelijk alle combinaties zijn mogelijk in het nieuwe seizoen, afhankelijk van de oproepen die die dag bij het politieteam binnen lopen. En daarmee is de cirkel rond, want ook de dispatch krijgt af en toe een gezicht.

Ianthe Tavernier, die al vanaf dag één inspecteur Floor speelt, heeft al flink wat jaren ervaring op haar teller en deelt die maar al te graag met de stagiairs dit nieuwe seizoen. Ze kruipt in de huid van hun stagemeester en zal de stagiairs on the field begeleiden en bijsturen waar nodig.

Ook nieuw in De Buurtpolitie: het verhaal stopt niet langer wanneer de politie een dader gevat heeft, maar de kijker krijgt ook een inkijk in een gloednieuwe arena op het politiekantoor: de cel. Wat gebeurt daar achter gesloten deuren?

De nieuwelingen

LISA GERLO (25) SPEELT STAGIAIR EMMA CLAES

Story image

Lisa Gerlo is van jongs af aan bezig met drama, muziek en dans. Ze speelde haar eerste musical in de lagere school, maar ging zich tijdens het secundair onderwijs vooral focussen op muziek (piano en zang) en dans (ballet en modern/jazz). Tijdens haar hogere studies (her)ontdekte Lisa haar passie voor acteren. Ze deed haar eerste camera-ervaring op door mee te werken aan verschillende kortfilms van o.a. RITCS en Narafi. In 2015 was ze voor het eerst te zien op het witte doek met het filmproject Love Life tijdens het Filmfestival van Gent. Ondertussen is ze vooral bekend van haar rol als Bo in Campus 12.

Stagiair Emma heeft criminologie gestudeerd en wil graag rechercheur worden. Vooral moordzaken interesseren haar. Ze ziet er frêle uit, maar kan zeer goed haar mannetje staan. Ze heeft oog voor detail en ziet en hoort dingen die de anderen ontgaan. Emma onderzoekt zaken tot op het bot.

DEMPSEY HENDRICKX (31) SPEELT STAGIAIR VINCE WILLEMS

Story image

Dempsey Hendrickx werd voornamelijk bekend door zijn rol in de Ketnet-reeks Helden en de twee films: Helden Boven Alles en Helden van de Zee. Ook in de comedysector is hij geen onbekende meer. In 2015 stond hij in de finale van de Lunatics Comedy Award (die Jens Dendoncker won) en in 2016 won hij de Vlaamse Improvisatie Cup.

Stagiair Vince wil later graag bij de recherche. Hij doet er alles aan om voortdurend zijn beste beentje voor te zetten en om bij zijn stagemeester in een goed daglicht te staan. Hij is de streber van de bende. Vince is goedlachs en heeft een groot hart. Is vrijgezel, maar op zoek. Hij flirt graag.

IDALIE SAMAD (23) SPEELT STAGIAIR NOUR JACOBS

Story image

Idalie Samad is afgestudeerd als musicalactrice aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Ze volgde één jaar songwriting aan de Jazz Pop-Studio in Antwerpen en geeft zangles. Acteerervaring deed ze reeds op in enkele kortfilms, reclamespots en bij Campus 12.

Nour is een stoere chick, neusring en tattoo incluis. Ze staat in alle omstandigheden haar mannetje en zou liefst als undercoveragente bij de drugsbrigade gaan. Na haar shiften klust ze vaak bij in een bikerscafé waardoor ze regelmatig info te weten komt over drugsdeals en inbraken.

JUNES LAZAAR (31) SPEELT STAGIAIR SAMI GUNES

Story image

Junes Lazaar is bekend van zijn deelname aan So You Think You Can Dance en hij maakte vorig jaar zijn debuut in Patser, de derde langspeelfilm van Adil El Arbi en Bilall Falllah. Hij begon zijn danscarrière op zijn 16de en brak door toen hij de finale bereikte van So You Think You Can Dance in 2010, en de finale in Belgium’s Got Talent in 2012 met zijn groep CO.LAB. Zijn laatste choreografie was voor Niels Destadsbader in het Sportpaleis. Ook ontdekte Junes al snel zijn passie voor acteren. Hij begon met kleine rollen in de absurde sketchreeks Bergica, De Bunker en De Ridder. In Patser speelde hij één van de vier hoofdrollen.

Sami is de sportiefste van de bende. Hij neemt alle zaken zeer serieus, ook wanneer hij wat meer medeleven voor de dader zou mogen tonen. Hij is dol op zijn huisdier, een fret, die hij af en toe meesmokkelt naar kantoor, om als speur-fret drugs te traceren zoals bij de politie in Amerika.

Ruben Francq (26) zal af en toe met een gastrol te zien zijn als dispatch Lucas Dumont, bij wie de oproepen binnen komen. Hij is leerkracht LO - Engels, maar modelleert en acteert graag buiten zijn lesuren. Hij volgt les bij CinAct en een masterclass bij regisseur en scenarist Paul Haggis, tweevoudig Oscar-winnaar met de film Crash.

Niet voor publicatie:
Foto’s uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be
Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://persweb.be/

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde