Skip to Content
Nieuw seizoen ‘De Vuilste Jobs van Vlaanderen’ volgt superhelden van de schoonmaak in verwaarloosde huizen, overvolle beerputten en ruimtes vol ongedierte

Nieuw seizoen ‘De Vuilste Jobs van Vlaanderen’ volgt superhelden van de schoonmaak in verwaarloosde huizen, overvolle beerputten en ruimtes vol ongedierte

Tweede seizoen vanaf dinsdag 4 januari om 21u35 bij VTM 2

Story image

Zwaar verwaarloosde huizen schoonmaken, mobiele toiletten reinigen en beerputten ruimen. Het is een job die moet gebeuren, en voor sommigen is het zelfs een ware roeping. In het tweede seizoen van de populaire VTM 2-realityreeks ‘De Vuilste Jobs van Vlaanderen’ gaan de kijkers vanaf 4 januari opnieuw mee op stap met de professionele cleaners die de handen uit de mouwen steken, ook al komen ze vaak terecht in erbarmelijke situaties. Zij zijn de superhelden van de schoonmaak, die ervoor zorgen dat vuiligheid verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Bekijk de eerste beelden hier:

Zij zijn de mensen met ‘De Vuilste Jobs van Vlaanderen’:

Ercan (47) en Erdal (42) uit Lier

Story image

“Uw kak, mijn vak”

Ercan en Erdal zijn twee sympathieke broers uit Lier met een passie voor hun vak. Vroeger baatten ze een kebabzaak uit, maar sinds 2012 runnen ze ‘De Lierse Ruimingswerken’. Hun job is letterlijk een kakjob, het ruimen van beerputten en septische kelders is voor hen dagelijkse kost.

Tim (37) uit Zemst

Story image

“Ik hou niet van kleine kuiswerken. Extreme dingen zijn mijn ding. Waar anderen voor bedanken, daar begin ik met plezier aan. Als Tim het niet kan, laat het dan.”

Tim runt een schoonmaakbedrijf dat gespecialiseerd is in het opruimen van zwaar vervuilde en verwaarloosde huizen. Hij roept daarvoor regelmatig de hulp in van zijn collega Sandy en zijn vader Erik. Hij heeft in Zemst en omstreken de bijnaam 'mister Clean', een titel die ook op zijn gepersonaliseerde nummerplaat prijkt.

Ilena (12) en Willy (63) uit Stekene

Story image

“Ik heb al veel stront in mijn gezicht gekregen, maar ik doe het nog altijd met evenveel plezier. Deze job is mijn vrijheid.”

Willy, de ster van het eerste seizoen van ‘De Vuilste Jobs van Vlaanderen’, is terug van de partij in het nieuwe seizoen. Dit keer met zijn kleindochter Ilena (12), die in de vakantie meehelpt met het schoonmaken van mobiele toiletten met de hogedrukspuit. Willy voert zijn job uit met hart en ziel. Zijn werkdag begint steevast rond half vijf ’s ochtends, waarbij hij met zijn vrachtwagen het land doorkruist om mobiele toiletten te kuisen. Leegzuigen, doorspoelen, proper spuiten: dat is zijn vaste routine bij elk toiletje.

Thomas (34) en Karel (40) uit Bilzen

“In sommige panden zitten tot 300 duiven die gemiddeld elk 14 kilo uitwerpselen achterlaten per jaar. Strontje per strontje.”

Thomas en zijn broer Karel zijn specialisten in ongediertebestrijding. Ze werken samen in het bedrijf dat hun vader al 45 jaar leidt. Muizen, vlooien, kakkerlakken? Een varkensstal vol ratten? Een zolder vol ongewenste duiven? Dat is spek naar de bek van Thomas en Karel.

Tom (37) en Matthias (32) uit Gent

Story image

“Toen we zeven jaar geleden begonnen, konden we nog geen spuitfles losdraaien. Maar ondertussen zijn we specialisten. We doen gemiddeld 10 tot 15 ontstoppingen per dag.”

Tom en Matthias zijn nonkel en neef, beste vrienden en al zeven jaar partners in ontstoppingen. Tom en Matthias doen hun job met groot enthousiasme en met een flinke dosis humor. Ze houden absoluut niet van vochtige doekjes, die bij heel wat verstoppingen de grote boosdoener zijn.

‘De Vuilste Jobs van Vlaanderen’, vanaf dinsdag 4 januari om 21u35 bij VTM 2 en ook op VTM GO.


Niet voor publicatie: De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be. Uitgebreid fotomateriaal vind je op foto.dpgmedia.be. 

Bovenstaande video is over te nemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/272095?automute=false&autoplay=false&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>


Charlotte Everaert Junior Press Officer DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde